بررسی رفتار رئولوژی دوغاب های ریخته گری ژلی کاربید سیلیسیم و تاثیر آن بر خواص مکانیکی بدنه های کاربید سیلیسیم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مواد نوین، دوره: 10، شماره: 35
  • کد COI اختصاصی: JR_JNMMI-10-35_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 74
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسام فلاح آرانی

گروه پژوهشی مواد غیرفلزی، پژوهشگاه نیرو، تهران، ایران

صلاح الدین ایصافی

گروه پژوهشی مواد غیرفلزی، پژوهشگاه نیرو، تهران، ایران

پریناز تبریزیان

گروه پژوهشی مواد غیرفلزی، پژوهشگاه نیرو، تهران، ایران

سعید باغشاهی

گروه مهندسی و علم مواد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی )ره(، قزوین، ایران

چکیده

در این پژوهش رفتار رئولوژی دوغاب های کاربید سیلیسیم تهیه شده به روش ریخته گری ژلی و تاثیر این رفتار بر خواص مکانیکی نمونه های سینتر شده بررسی شد. بهینه سازی رفتار رئولوژی دوغاب کاربید سیلیسیم، موجب تهیه دوغاب پایدار و شکل گیری هر چه بهتر بدنه های کاربید سیلیسیم شد. برای رسیدن به این هدف از تترا متیل آمونیوم هیدورکسید به عنوان پراکنده ساز، آکریلامید به عنوان مونومر، متیلن بیس اکریلامید به عنوان اتصال دهنده عرضی، پرسولفات آمونیوم به عنوان آغازگر و تترامتیل اتیلن دی آمین به عنوان کاتالیست استفاده شد. به منظور کنترل pH نیز از سود سوزآور استفاده شد. برای این کار دوغاب هایی از محلول مونومر آکریلامید و ۴۵ درصد حجمی جامد پودر کاربید سیلیسیم با مقادیر مختلف پراکنده ساز (۰، ۲/۰، ۴/۰، ۶/۰، ۸/۰ و ۱ درصد وزنی بر اساس وزن کاربید سیلیسیم) تهیه شد. نتایج نشان داد که برای رسیدن به یک دوغاب با گرانروی مناسب به ۴/۰ درصد وزنی پراکنده ساز تترا متیل آمونیوم هیدورکسید، pH برابر ۵/۱۰ و ۲۴ ساعت زمان برای مخلوط سازی نیاز است. در این دوغاب ها سازوکار دافعه الکترواستریکی باعث پایداری دوغاب ها شده و اضافه کردن مونومر اکریلآمید باعث کاهش گرانروی شد. نتایج نشان داد که در نسبت بهینه اتصال دهنده متیلن بیس اکریلامید به مونومر برابر ۱ به ۵/۱۷ بیش ترین استحکام خام حاصل شد. بدنه های ریخته گری ژل شده حاصل دارای استحکام خمشی MPA۲۳۱ بودند.

کلیدواژه ها

کاربید سیلیسیم, ریخته گری ژلی, رفتار رئولوژی, استحکام خمشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.