تحلیل پایداری و تعیین نگهداری تونلهای دو قلوی شبلی با استفاده از روشVNIMI (مطالعه موردی تونل جنوبی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی سازه، زلزله، ژئوتکنیک
  • کد COI اختصاصی: NCSEG02_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود شمس الدین سعید

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک سنگ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران، دان

حامد شمس الدینی

دانشجوی کارشناسی ارشد استخراج، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده مه

پرویز معارف وند

استادیار، دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر ت

چکیده

طراحی روش اجرا و انتخاب سیستم نگهداری تونل در سنگهای ضعیف و هوازده از چالشهای اصلی در تونلسازی است. یکی از روش های تحلیل پایداری سازه های سنگی، روش تجربی است که با توجه به ساختگاه و شرایط زمین به طبقه بندی آنها میپردازد و با توجه به کلاس مورد نظر سیستمنگهداری مناسب را پیشنهاد میکند. از جمله این روشها میتوان بهVNIMI و Q ، RMRاشاره کرد. روشVNIMI یکی از روشهای جامع و موثر در تحلیل پایداری است که توسط انستیتو تحقیقات معدن روسیه پیشنهاد شده و به جهت کسب موفقیت در طراحی و اجرای چندین سازه بزرگ زیرزمینی، در آیین نامه های معدنی و عمرانی نیز گنجانده شده است. در این مقاله، به طور خاص به بررسی وضعیت پایداری تونل جنوبی شبلی بخشی از طرح آزادراه زنجان تبریز به روشVNIMIپرداخته میشود و پس از ارایه کلاس نگهداری لازم، مقایسه این روش با روشهای تجربی RMR و Q ارائه میشود

کلیدواژه ها

طبقه بندی مهندسی سنگ Q ،RMR روش VNIMI

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.