بررسی علل و عوامل گسترش وهابیت درجغرافیایی استان خوزستان و مهم ترین راهکار های مقابله با این جریان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش تخصصی محدود نقش علوم جغرافیایی در عملیات آرام سازی
  • کد COI اختصاصی: SCGSPO01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مقداد عربیان

مربی دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع)

مهدی مهرابی فر

مربی دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع)

چکیده

وهابیت یک جریان فکری ، سیاسی است که نام آن از بدو تاسیس با آل سعود پیوند خورده و از لحاظ فکری پیرو برخی اندیشه های افراطی سده های سوم و چهارم اسلامی است .ماهیت ستیزه جویانه وهابیت و تضاد آن با هر آنچه غیر وهابی است اگر چه تمام مذاهب یا کشور های را به یک اندازه تحت تاثیر قرار نداده اما چالش ها و مخاطرات ناشی از آن فارغ از هر محدودیت جغرافیایی است . به طوریکه نظام ج.ا.ا به دلیل ماهیت شیعی آن ، بزرگترین مانع بر سر راه وهابیت محسوب می شود .از این رو دشمنی با ایران در کانون توجه و مبارزه وهابیت قرارگرفته است و در نتیجه افزایش فعالیت جریان های سلفی و تکفیری در اواخر قرن بیستم و بیست و یکم در منطقه و جهان ، استان خوزرستان نیز به عنوان استان شیعی نشین ، یکی از استان هایی است که در سال های اخیر مورد توجه این جریان سلفی قرار گرفته و تعداد اندکی از مردم این استان تحت تاثیر عوامل متعددی تغییر مذهب داده اند .که در این راستا شناسایی چگونگی نفوذ این جریان و اتخاذ راهکار های موثر جهت مقابله با آن ضرورت دارد ، تا بتوانیم از آسیبهای احتمالی تغییر مذهب در این استان که مهم ترین آنها ۱ - تغییر جذب نیرو توسط جریان وهابیت از بزرگسالان به جوانان و نوجوانان - ۲ - گسترش جذب نیرو از بانوان که تاثیر شگرفی در تربیت و شکل دهی نسل آینده و جوان دارند - ۳ - تغییر جذب عناصر از مردم عادی به اساتید و معلمان ونفوذ عناصر جریان مذکور در آموزش و پرورش که می توانند با پرورش مدیران آینده کشور با تفکرات وهابیت و انتقال به بدنه دولت ، موجب به دست گرفتن ارکان کلیدی بدنه شورای شهر و مسولیتهای حساس در جامعه شوند. این مقاله با بیان عوامل تغییر مذهب و گسترش تفکرات مذکور در استان خوزستان ، درصدد شناساندن آن عوامل و مقابله با آنهاست.

کلیدواژه ها

استان خوزستان – تغییر مذهب – وهابیت – سلفیت – گسترش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.