چارچوبی برای طراحی ساختمانهای مسکونی (م ۲) در شهرستان بافق با رویکرد الگوهای معماری بومی مطالعه موردی خانه دها و خانه اسلامی ها در بافت تاریخی شهرستان بافق

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: کنفرانس ملی رویکردهای نوین در رفع موانع صنعت ساخت و ساز کشور - محور ویژه: عمران(سازه، ژئوتکنیک و مدیریت ساخت)، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: JDKHZ01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز بلندیان بافقی

سیدمصطفی صالحی

ژاله هدایت

چکیده

امروزه در تمامی مراحل ساختمان توجه به امر مهم توسعه پایدار مورد توجه قرار گرفته است. از وجوه مهم در طراحی مسکونی مبتنی بر استفاده از الگوهای معماری بومی شامل مسکن اقلیم و مبانی معماری بومی میشود که بسیاری از نویسندگان که به موضوع چالش انگیز طراحی معماری پایدار می پردازند بر این موضوع تاکید دارند. بخش اهم رویکرد معماری بومی و توجه به آن به ویژه در مناطق کویری بهره گیری از الگوهای معماری بومی و اقلیمی منطقه است. در واقع که تحقق معماری پایدار در محیط پیرامون اغلب در کنار توجه به اصل معماری بومی میتوان جستجو کرد بنابراین پژوهش حاضر بر آن است که طراحی معماری پایدار مبتنی بر الگوهای معماری بومی را با هدف نزدیک شدن به طراحی به سوی کاهش مصرف انرژی به تحقق برساند. در گام اول پژوهش سعی شده است که به شناسایی، تحلیل و بررسی وجوه مذکور موثر در طراحی و ساخت منازل مسکونی در بافت تاریخی شهرستان بافق بپردازد و نهایتا به الگوهای معماری موثر، قابل اجرا و هماهنگ با توجه به فرهنگ و عصر حاضر برسد. هدف از انجام این پژوهش شناخت و رعایت الگوهای معماری بومی در طراحی های آینده می باشد. با استفاده از این نتایج میتوان نشان داد در معماری بومی شهرستان بافق که دارای آسایش حرارتی بوده اند از چه الگوهای معماری بهره گرفته اند و نتایج این پژوهش را تا چه میزان میتواند برای طراحی واحدهای مسکونی امروزی مورد بهره برداری و استفاده قرار داد.

کلیدواژه ها

مسکن، الگوهای معماری معماری پایدار، بافق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.