اهمیت، پراکنش و فراوانی قارچ فوزاریوم روی محصولات مختلف زراعی و گلخانه ای

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: همایش ملی کشاورزی و سلامت
  • کد COI اختصاصی: JAGH02_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آسیه بهاری میمندی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماریشناسی گیاهی، دانشگاه جیرفت

امیررضا امیرمیجانی

استادیار، گروه گیاهپزشکی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران

پدرام رحیمی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماریشناسی گیاهی، دانشگاه جیرفت

چکیده

تولید غذا و افزایش عملکرد محصولات کشاورزی در واحد سطح در کشورهای پیشرفته با استفاده از تکنولوژی و به کارگیری علوم و فنون جدید به سرعت در حال افزایش است، به طوری که اغلب، مقدار تولید از مصرف داخلی بیشتر است. اما در بیشتر کشورهای در حال توسعه علی رغم افزایش سریع جمعیت، نیاز به مواد غذایی بیشتر احساس می شود و از این رو قسمت عمده درآمد این قبیل کشورها صرف واردات مواد غذایی می شود. در میان عوامل متعدد محدود کننده تولیدات کشاورزی، سالانه بخش قابل توجهی از تولیدات گیاهی در اثر بیماریهای گیاهی و آفات از بین می روند و این درحالی است که بیش از ۸۰۰ میلیون نفر در جهان از غذای کافی برخوردار نیستند. جنوب کشور یکی از مناطق مهم از نظر تولید محصولات کشاورزی است که با افزایش سطح زیر کشت، خسارت ناشی از بیمارگرها در این منطقه گسترش یافته است. یکی از مهمترین این بیمارگرها قارچ فوزاریوم است که باعث نابودی بخش عمده محصولات در مزارع و گلخانه های جنوب ایران شده است، وجود گونه ها و نژاد های فیزیولوژیک مختلف، تولید اندامهای مقاوم در خاک، مبارزه با این بیمارگر را مشکل ساخته است. در چند دهه اخیر استفاده زیاد از سموم شیمیایی، منجر به آلودگی های زیست محیطی و به خطر افتادن سلامت جوامع بشری در سراسر دنیا شده است. لذا شناخت دقیق از وضعیت پراکنش، میزان گستردگی گونه های مختلف بیمارگر، راه های مدیریتی ایمن و کاربرد ارقام مقاوم و مهار زیستی در استراتژی های مدیریتی بیمارگرهای گیاهی دارای اهمیت است.

کلیدواژه ها

بیماریهای قارچی، فوزاریوم، محصولات گلخانه ای، سلامت محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.