بررسی میزان رضایتمندی بیمه شده های سازمان بیمه سلامت از تعهد تجهیزات پزشکی مصنوعی با استفاده از رویکرد داده کاوی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی کارآفرینی و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: EINB07_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 99
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیومرث بحرینی

استادیار دانشکده مهندسی، صنایع، موسسه غیرانتفاعی زند شیراز،ایران

محمدرضا مظفری

دانشیار، گروه ریاضی، دانشگاه آزاد اسلامی شیراز، شیراز، ایران

خدیجه بابایی

دانشجویی کارشناسی ارشد، مهندسی صنایع، موسسه غیرانتفاعی زند شیراز،ایران

چکیده

پژوهش حاضر به بررسی میزان رضایتمندی بیمه شدگان سازمان سلامت از تعهد تجهیزات پزشکی مصنوعی پرداخته است. تجهیزات پزشکی شامل کلیه ی ابزار و وسایل مصنوعی استفاده شده به جای اندام های بدن از جمله دندان مصنوعی، دست و پای مصنوعی می باشد. در ایران برای جلوگیری از قاچاق این تجهیزات از کد شناسایی IRC برروی تجهیزات استفاده شده است. بیمه سلامت تعهداتی را در قبال این تجهیزات قبول کرده و آن تعهدات را بر پایه ی این کد شناسایی اعمال می کند. در این پژوهش با هدف کاربردی جامعه ی آماری شامل بیمه شدگان صندوق بیمه سلامت به تعداد ۱۰۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شده است. با انتخاب ۴ بعد ارائه خدمات بیمه ای، رضایت از تعرفه های اعمال شده، وضعیت رفتاری پرسنل بیمه به منظور اعمال تعرفه، عملکرد موسسات طرف قرارداد پرسشنامه ای طراحی و تکمیل گردیده است. سپس یافته ها با استفاده از رویکرد داده کاوی در نرم افزار رپید ماینر تحلیل شده اند. نتایج این پژوهش نشان می دهد که عدم رضایت مندی مردم به خاطر عدم تعهد تجهیزات پزشکی دست ساز می باشد، مانند چشم مصنوعی، دست مصنوعی، پای مصنوعی، ایمپلنت های دندانی و بینی مصنوعی به همراه سایر وسایل مصنوعی است. البته ۹۰ درصد از تجهیزات مصرفی درون اندام ها مانند لنز، استنت قلبی و مغزی، پیچ و پلاک های مصرفی ارتوپدی و تجهیزات پوست و کلیه و زنان جزو تعهدات سازمان سلامت با کد IRC می باشند. امیدواریم در آینده نزدیک دولت پروتزهای ساختنی و بیرون اندامی را جزو تعهدات اصلی سازمان سلامت جهت بهبود رضایت مندی جزو خدمات راهبردی سازمان سلامت وارد کنند.

کلیدواژه ها

رضایتمندی، سازمان سلامت، تجهیزات پزشکی، داده کاوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.