پیش بینی عوامل هوش موفق بر خودپنداره تحصیلی (مورد مطالعه ای: دانش آموزان دوره دوم منطقه صومای برادوست ارومیه)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای علوم بهداشتی، روانشناسی، مدیریت و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: HPMECONF08_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش حسینی

کارشناس مهندسی برق قدرت (دانشگاه قاضی طباطبایی ارومیه)

هوشیار حسینی

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی(دانشگاه پیام نور مرکز ارومیه)

چکیده

این پژوهش تحت عنوان پیش بینی سهم عوامل هوش موفق بر خودپنداره تحصیلی در دانش آموزان صومای برادوست انجام گرفته است. هدف از این پژوهش بررسی پیش بینی سهم عوامل هوش موفق برخودپنداره تحصیلی دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه صومای برادوست می باشد. یک فرضیه در این پژوهش مطرح شده است و جامعه آماری کلیه دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه صومای برادوست مشغول به تحصیل در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ که براساس تعداد آن ها ۴۳۷ نفر گزارش شده است می باشد و به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی چند مرحله ای صورت گرفت به ترتیب که نخست آمار بر اساس پایه تحصیلی نشان نتایج توزیع افراد نمونه داد که ۶۴ نفر از پاسخ دهندگان (۳۱.۵ درصد)، پایه دهم، ۷۱ نفر (۳۵.۰ درصد) پایه یازدهم، ۶۸ نفر (۳۳.۵ درصد) پایه دوازدهم بودند انتخاب گردید و به عنوان نمونه پژوهش انتخاب گردید ابزارهای پژوهش شامل: پرسشنامه هوش موفق پالوس و ماریکوتوی(۲۰۱۳)؛ پرسشنامه مقیاس خود پنداره کودکان(اس سی) در ایران بودند. هدف تحقیق حاضر بررسی پیش بینی سهم عوامل هوش موفق برخودپنداره تحصیلی دانش آموزان دختر بود. نتیجه یافته های تحقیق نشان داد که بین متغیرهای هوش موفق و خودپنداره تحصیلی دانش آموزان رابطه مثبت معنی دار وجود دارد. بررسی هماهنگی یافته های تحقیق با تحقیقات گذشته در قالب فرضیه بیان می گردد. داده های پژوهش با استفاده از های آمار توصیفی (شاخص های مرکزی و پراکندگی) و آمار استنباطی (رگرسیون، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون t گروه های مستقل) و با کمک نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج توزیع افراد نمونه بر اساس پایه تحصیلی نشان داد که ۶۴ نفر از پاسخ دهندگان (۳۱.۵ درصد)، پایه دهم، ۷۱ نفر (۳۵.۰ درصد) پایه یازدهم، ۶۸ نفر (۳۳.۵ درصد) پایه دوازدهم بودند.

کلیدواژه ها

خودپنداره، دانش آموزان، عوامل، هوش موفق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.