PSOLS حل مشکلات برنامه زمانبند ی دروس دانشگاه با استفاده از الگوریتم تکاملیمورد مطالعه دانشگاه فنی و حرفه ای

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی کسب و کار نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: BECE01_006
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد آقاجان زاده گودرزی

دانشکده فنی امام صادق (ع) بابل ، دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران، ایران

محمدمهدی محمدپور میر

دانشکده فنی امام صادق (ع) بابل ، دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران، ایران

ناهید نبی پور افروزی

کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی ، آموزش و پرورش شهرستان بابل ، ایران

مرضیه آقاجان پورکلایی

کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی ، آموزش و پرورش شهرستان بابل ، ایران

چکیده

جدول زمانی دوره یک مشکل بهینه سازی ترکیبی است و تایید شده است که یک مشکل کامل NP است . مشکلات برنامه ریزی دوره برای دانشگاه های مختلف متفاوت است . مسئله برنامه ریزی دوره دانشگاهی مورد مطالعه دانشگاه فنی و حرفه ای نیز شامل محدودیت های سخت مانند کلاس، برنامه درسی کلاس و قوانین آموزشی است . به طور هم زمان، برخی محدودیت های نرم نیز باید در نظر گرفته شوند، از جمله زمان ترجیحی استاد، زمان کلاس مورد علاقه و غیره. این ترجیحات مطابق با مقادیر رضایتمندی بدست آمده از طریق پرسشنامه ها است . الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات (PSO) به دلیل همگرایی سریع با حداقل تنظیمات پارامتریک و توانایی متناسب با ویژگی های محیطی پویا، یک برنامه امیدوار کننده برای حل مشکلات کامل NP است . بنابراین ، PSO برای حل مشکلات جدول زمانبندی دوره در این کار استفاده شد. برای کاهش پیچیدگی محاسباتی ، یک کد زمانبندی در رمزگذاری یک ذره به عنوان واحد برنامه ریزی تعیین شد. دو نوع PSO، نسخه وزن اینرسی و نسخه انقباضی مورد بررسی قرار گرفت . علاوه بر این ، یک اکتشاف پذیری مبادله برای کشف فضای راه حل همسایه برای بهبود کیفیت راه حل استفاده شد. نتایج تجربی نشان می دهد که طرح پیشنهادی PSO با مبادله اکتشافی ، قادر به تولید جدول زمانبندی دوره رضایت بخش است که مطابق با محدودیت های مختلف کاربردی ، الزامات اساتید و کلاس درسها را برآورده می کند.

کلیدواژه ها

الگوریتم pso، برنامه ریزی درسی ، جستجوی محلی ، فاکتور انقباض

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.