مدل یابی نقش ابعاد سرمایه اجتماعی معلمان در مهارت مدیریت دانش آنان (مطالعه موردی معلمان مقطع ابتدایی)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی روانشناسی، علوم تربیتی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: PCECONF01_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامان مظفری

فارغ التحصیل کارشناسی حقوق دانشگاه پیام نور مرکز بهار استان همدان (فرهنگی شاغل در آموزش و پرورش)

صلاح مظفری

فارغ التحصیل کارشناسی عمران موسسه غیرانتفاعی توسعه و عمران همدان (فرهنگی شاغل در آموزش و پرورش)

احمد اقبالی شفیق

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مدیریت دولتی دانشگاه شاهد تهران (فرهنگی شاغل در آموزش و پرورش)

فریبرز محمدی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی تهران (فرهنگی شاغل در آموزش و پرورش)

چکیده

هدف پژوهش حاضر مدل یابی نقش ابعاد سرمایه اجتماعی معلمان در مهارت مدیریت دانش آنان بود. جامعه پژوهش کلیه معلمان دوره ابتدایی شهرستان قروه به تعداد ۵۴۸ نفر بودند که از این جامعه با روش نمونهگیری تصادفی ساده و بر مبنای جدول مورگان نمونهای به حجم ۲۲۵ نفر انتخاب شد. روش پژوهش همبستگی و از طریق مدل یابی معادلات ساختاری انجام شد. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشال (۱۹۹۸) و پرسشنامه مدیریت دانش راولف و بیجرس((۱۹۹۹ استفاده شد. جهت تعیین پایایی و روایی ابزار، از تکنیکهای آلفای کرانباخ و تحلیل عاملی تائیدی استفاده شد، نتایج بیانگر پایایی و روایی مطلوب ابزار بود. جهت تحلیل داده ها از مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Lisrel ۱۰.۲۰ استفاده شد. با توجه به نتایج حاصل از تحلیل معادلات ساختاری: ابعاد سرمایه اجتماعی معلمان دارای اثر مثبت و معنادار بر مهارت مدیریت دانش معلمان در سطح ۰/۰۵ بودند، دامنه اثر ابعاد سرمایه اجتماعی معلمان از ۰/۳۹ تا ۰/۴۹ که بیشترین اثر مربوط به بعد رابطه ای و کمترین اثر مربوط به بعد ساختاری بود. ابعاد سه گانه سرمایه اجتماعی معلمان قادر به تبیین ۱۵ درصد واریانس مهارت مدیریت دانش معلمان بودند که این مقدار دارای تی( (۷/۸۹ بود که بیانگر معنادار بودن واریانس تبیین شده مهارت مدیریت دانش معلمان توسط ابعاد سرمایه اجتماعی معلمان بود.

کلیدواژه ها

سرمایه اجتماعی، ابعاد، مهارت مدیریت دانش، معلمان مدارس ابتدایی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.