رویکرد ملی برای ایجاد تحول در ارزش اقتصادی گیاهان دارویی ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نشریه طبیعت ایران، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IRNAT-6-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 74
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سفیدکن

Professor, research Institute of Forests and Rangelands, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran

چکیده

اسناد بالادستی مثل نقشه جامع علمی کشور، برنامه پنج ساله ششم توسعه، قانون افزایش بهره وری در خاک و آب و اصلاح الگوی کشت و همچنین سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی همگی بر اهمیت گیاهان دارویی و پتانسیل اقتصادی آنها توجه ویژه کرده اند. بررسی همه این اسناد نشان می دهد پنج موضوع محوری بشرح زیر مورد تاکید قرار گرفته اند: حفظ تنوع زیستی در رویشگاههای طبیعی توسعه کشت گیاهان دارویی کاهش سطح برداشت از عرصه های طبیعی افزایش سهم کشور در تجارت جهانی فراوری و جلوگیری از صادرات مواد خام گیاهی بر اساس گزارش یورومانیتور (۲۰۱۷)، گیاهان دارویی، یک صنعت نوظهور در بخش کشاورزی با رشد متوسط سالانه ۵/۱۵ درصد می باشد که میزان تجارت جهانی کنونی آن بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار بوده و پیش بینی می شود که توسعه تجارت آن تا سال ۲۰۲۵ به بیش از ۴۵۰ میلیارد دلار و تا سال ۲۰۵۰ به بیش از ۵۰۰۰ میلیارد دلار برسد. متاسفانه کشور ما با تولید بیش از ۷۰ درصد گل محمدی و حدود ۹۰ درصد زعفران دنیا سهم ناچیزی از این تجارت جهانی دارد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.