مقایسه تاثیر درمان شناختی رفتاری مبتنی براینترنت و درمان شناختی رفتاری حضوری درکاهش علائم بیماران مبتلا به علائم اضطراب و افسردگی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنگره ی سالیانه ی انجمن علمی روان درمانی ایران-جایگاه رابطه در روان درمانی
  • کد COI اختصاصی: IPACONGRESS05_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا معصومیان

استادیار روانشناسی بالینی، دپارتمان علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران

اسفندیار مهرآوین

کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، انستیتو روان پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

بهاره نوروزی حاجی فیروزی

کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

هومن یغمایی زاده

چکیده

مقدمه: در مطالعه حاضر به بررسی مقایسه درمان شناختی رفتاری مبتنی بر اینترنت و درمان شناختی رفتاری حضوری در بهبود علائم بیماران مبتلا به علائم اضطراب و افسردگی پرداخته شده است. روش: جامعه مورد مطالعه شامل تمامی بیماران با علائم اضطراب و افسردگی مراجعه کننده به کلینیک های روان پزشکی شهر تهران در سال ۱۴۰۱ بود و نمونه گیری مطالعه حاضر به شیوه در دسترس و تعداد ۴۰ بیمار انتخاب گردید. بعد از ارزیابی ملاک های ورود بیماران در دو گروه (درمان شناختی رفتاری مبتنی بر اینترنت و درمان شناختی رفتاری حضوری) قرار گرفتند. تمامی بیماران پرسشنامه های دموگرافیک و پرسشنامه افسردگی بک(BDI-II) و اضطراب بک(BAI) و پرسشنامه اتحاد کاری ((WAI-SR را قبل و در انتهای درمان تکمیل کردند. تحلیل داده ها به روش توصیفی و استنباطی انجام گردید. یافته ها: نتایج حاصل از مطالعه حاضر بیانگر عدم تفاوت معنادار از لحاظ متغیر اتحاد کاری در بین بیماران در دو گروه درمان شناختی رفتاری مبتنی بر اینترنت و درمان شناختی رفتاری حضوری بود. نتیجه گیری: مطالعه حاضر بیانگر این است که درمان شناختی رفتاری مبتنی بر اینترنت همانند درمان شناختی رفتاری حضوری اثربخش است و با توجه به محدودیت های درمان های حضوری، می توان درمان های مبتنی بر اینترنت را بکار برد.

کلیدواژه ها

درمان شناختی رفتاری، اضطراب، افسردگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.