بررسی کارایی چند علف کش درکنترل علف هرز انگلی گل جالیز(( Orobanche aegyptica درزراعت گوجه فرنگی ((Lycopersicon esculentum

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED04_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کبری اروجی

دانشجوی دکتری رشته علوم علف های هرز دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

محمدحسن راشدمحصل

عضوهیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

پرویز رضوانی مقدم

عضوهیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

مهدی نصیری محلاتی

عضوهیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

زینب اورسجی

دانشجوی دکتری رشته علوم علف های هرز دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

به منظور بررسی کارایی علف کش سولفوسولفورون %WG)۷۵ (Apyrous, به صورت مقادیر ساده و خرد شده و علفکش گلایفوست %EC)۴۱ (Roundup, به صورت مقادیر ساده در کنترل گل جالیز مصری در زراعت گوجه فرنگی آزمایشی به صورت اسپلیت پلات با ۳ تکرار در مزرعه نمونه آستان قدس رضوی به اجرا در آمد.نتایج این آزمایش نشان داد که بیشترین عملکرد اقتصادی (۶۳.۱۴)مربوط به کاربرد علف کش سولفوسولفورون بصورت خرد شده با مقدار۱۵۰ گرم/هکتارمی باشدکه نزدیک به ۲ برابر عملکرد شاهد بدون علف کش (۸۳.۷)می باشد. بیشترین وزن خشک گل جالیز و تعدادآن ،هما نطور که انتظار می رفت مربوط به تیمار شاهد بود اما بوته های این تیمار با وجود آلودگی بیشتر عملکرد قابل قبولی را ارائه دادند. دلیل این امر می تواند آن باشد که حضورگل جالیز مانند یک سینک اضافی عمل کرده و میزبان را مجبور به جذب بیشتر مواد و فتوسنتز بیشتر می کند. موثرترین تیمار در کنترل گل جالیز علف کش گلایفوست به میزان ۱۰۰میلی لیتر در هکتار بود اما با توجه به خسارتی که به بوته های گوجه فرنگی وارد آورد و همچنین عملکرد کمتر، به عنوان یک روش مطلوب برای کنترل این علف هرز توصیه قابل توصیه می باشد. بنا بر نتایج این آزمایش کاربرد دز های خرد شده علف کش سولفوسولفورون علاوه بر عملکرد بالا منتج به کنترل نسبی گل جالیز می شود.

کلیدواژه ها

سولفوسولفورون ،گلایفوست ، دز خرد شده، دز ساده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.