واکاوی چالش های معلمان غیر بومی در مناطق عشایری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مطالعات کاربردی در حوزه های آموزش و پرورش عشایری
  • کد COI اختصاصی: SAENACONF01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 97
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

متین ابراهیمی حسرتانلو

کارشناسی پیوسته آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان علامه امینی تبریز ، آموزگار منطقه خداآفرین

داود ابراهیمی حسرتانلو

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارس آباد، معاون پرورشی منطقه عشایری کلیبر

بهرام جعفریان پرویزخانلو

کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل ، راهبر آموزشی و تربیتی منطقه عشایری کلیبر

ساسان ساجدی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل ، مدیرآموزگار منطقه عشایری کلیبر

چکیده

دانش آموزان همه اعمال و رفتار معلمان و مدیر و حتی سرایدار مدرسه را زیر نظر دارند و از آن ها درس می گیرند دانش آموزان از طرز برخورد و تعامل معلمان با مدیر، معلمان با یکدیگر، معلمان با خدمتکاران مدرسه و معلمان با دانش آموزان درس می گیرند . از اخلاق و رفتار معلم ، از طرز اداره کلاس، از رعایت عدل و انصاف در نمره دادن، از وقت شناسی و رعایت نظم ، از دلسوزی و مهربانی ، از خوشرویی و فروتنی ، از دینداری و التزام به ضوابط شرعی ، از اخلاق خوش و ادب او، از خیر خواهی و نوع دوستی معلم درس ها می آموزند همچنین از اخلاق و رفتار و کردار او متاثر می شوند و خود را با او همسان می سازند. معلم فقط یک آموزش دهنده صرف نیست ، بلکه مهم تر از آن، یک مربی و یک الگوی با نفوذ در تعلیم و تربیت است . امروز فعالیت در مدرسه و آموختن ، خود بخش عظیمی از زندگی انسان ها است ، دیگر نمی توان با طرز تلقی گذشته به شاگرد و تربیت او نگریست . اگر معلمان با اصول و مبانی و هدف های تعلیم و تربیت ، ویژگی های دانش آموزان و نیازهای آن ها و روش ها و فنون تدریس آشنایی نداشته باشند، هرگز قادر نیستند به عنوان سازندگان جامعه ایفای نقش کنند، مهم ترین عامل توسعه پرورش ذهنی علمی در یک جامعه نظام آموزشی است . در این نظام از بدو ورود تا آخرین دوره تخصصی ، اخلاق علمی ، اجتماعی ، شیوه برخورد با مسائل و مشکلات به طور آموزش داده می شود. تدریسیکی از عناصر اصلی فرآیند، آموزش و پرورش است که در کارایی نظام آموزشی نقش موثری دارد. اندیشه ها، برخوردها، روش های نو و بدیع و خلاق عمدتا از نظام آموزشی ما مایه می گیرد، تفکر استنباط و استنتاج در تمامی ابعاد زندگی وجود دارد. جامعه فرهنگی و دینی ما جامعه عقلی است شیوه تفکر را منتقل می کند.

کلیدواژه ها

تعلیم ، چالش ، عشایری ، دانش آموزان ، معلمان .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.