پیش بینی اثربخشی سازمانی براساس مولفه های معلم رهبری مدارس ابتدایی شهر همدان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات خانواده و مدرسه
- کد COI اختصاصی: FSCH02_294
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 215
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
استاد تمام دانشکده علوم انسانی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
چکیده
هدف از این پژوهش پیش بینی اثربخشی سازمانی براساس مولفه های معلم رهبری مدارس ابتدایی شهر همدان در سال تحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۱بود. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه معلمان مدارس ابتدایی شهر همدان به تعداد ۱۳۰۹ نفر( ۱۱۸۴ نفر زن و ۱۲۵ نفر مرد) بود. حجم نمونه آماری بر اساس جدول کرجسی و مورگان، به تعداد ۳۰۲ نفر آزمودنی انتخاب شد. روش نمونه گیری با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی انجام شد. جهت گردآوری دادهها از دو پرسشنامه معلم رهبری هویدا، داورپناه و رضاییان(۱۳۹۶) و اثربخشی سازمانی مدارس هریسون(۲۰۰۸) استفاده گردید. روایی محتوایی پرسشنامه ها مورد تایید متخصصین قرار گرفت . پایایی ابزار پژوهش با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ ۹۷/۰ برای پرسشنامه معلم رهبری و ۹۷/۰ برای پرسشنامه اثربخشی سازمانی محاسبه گردید. برای تجزیه و تحلیل دادهها از شاخص آمار توصیفی مانند(جدول، نمودار، فراوانی ، درصد، میانگین و انحراف معیار) و نیز از روش آمار استنباطی (آزمون کولموگروف-اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه ) استفاده شد. نتایج نشان داد بین معلم رهبری و اثربخشی سازمانی مدارس رابطه مثبت و معناداری وجود داشت . تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد از بین مولفه های معلم رهبری مولفه های چشم انداز توسعه ای ، اخلاق، محیط مثبت و قدردانی بیشترین توان را در پیش بینی اثربخشی سازمانی مدارس دارند. در نتیجه رهبری معلمان در مدرسه نتایج عملکردی مطلوب و اثربخشی سازمانی مدارس را موجب می شود.کلیدواژه ها
معلم رهبری ، اثربخشی سازمانی مدارس ، معلمانمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.