بررسی رابطه ی رضایت از آموزش ضمن خدمت معلمان و عملکرد شغلی با میانجی گری توسعه حرفه ای معلمان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی مدیریت مهندسی
  • کد COI اختصاصی: NCOEM05_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 107
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کبرا شعبان زاده

دانشکده علوم انسانی ، دانشگاه قدیر ، شهر لنگرود ، کشور ایران

چکیده

این پژوهش به منظور تعیین رابطه رضایت از آموزش ضمن خدمت معلمان و عملکرد شغلی با میانجیگری توسعه حرفه ای معلمان مدارس دولتی انجام شده است. هدف پژوهش کاربردی است. داده های پژوهش کمی است. روش و ماهیت پژوهش از نوع توصیفی (همبستگی) و از نوع مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری شامل کلیه معلمان مدارس دولتی متوسطه دوم؛ به تعداد ۵۵۰ نفر (۳۰۰ نفر زن و ۲۵۰ نفر مرد) است. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران ۲۲۶ نفر و روش نمونه گیری تصافی طبقه ای بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای میانگین و انحراف معیار، کجی و کشیدگی، کولموگروف اسمیرنف، ضریب همبستگی پیرسون و تکنیک مدل یابی معادله ساختاری (SEM) استفاده شد. با توجه به مدل پژوهش حاضر : ۱- بین رضایت از آموزش ضمن خدمت با عملکرد شغلی معلمان رابطه وجود دارد. ۲- بین رضایت ازآموزش ضمن خدمت با توسعه حرفه ای معلمان رابطه وجود دارد. ۳- توسعه حرفه ای در رابطه بین رضایت از آموزش ضمن خدمت و عملکرد شغلی معلمان نقش میانجیگرانه دارد. ۴- از بین مولفه های توسعه حرفه ای، مولفه مدیریت کلاس داری در رابطه بین رضایت از آموزش ضمن خدمت و عملکرد شغلی معلمان نقش میانجیگرانه دارد و سایر مولفه های توسعه حرفه ای (فاوای آموزشی، برنامه ریزی درسی، توانایی برقراری ارتباط با دانش آموزان) در رابطه بین رضایت از آموزش ضمن خدمت و عملکرد شغلی معلمان نقش میانجیگرانه ندارند. ۵- بین رضایت از آموزش ضمن خدمت معلمان و عملکرد شغلی با میانجیگری توسعه حرفه ای معلمان رابطه وجود دارد. به دلیل اهمیت نظام تعلیم و تربیت در پیشرفت کشور، موضوع آموزش نیروی انسانی در آموزش و پرورش و به ویژه آموزش معلمان نسبت به سایر حوزه ها از اهمیت و حساسیت بیشتری برخوردار است. بنابراین این بررسی نظام ضمن خدمت معلمان و ارائه طریق برای بهبود و تکمیل آن امری ضروری می باشد. بر اساس نتایج خاصل از این پژوهش، چهار عامل ذیل در بهبود و تکمیل نظام ضمن خدمت موثرتر است : ۱- نیازسنجی و طراحی اجرای دوره، متناسب با نیاز شغلی معلمان؛ ۲- اجرای دوره های ضمن خدمت به روش کارگروهی و پروژه ای؛ ۳- مشارکت معلمان و مدیران قبل و حین دوره ها؛ ۴- تدارک فرصت مناسب برای شرکت کنندگان در دوره برای به کارگیری آموزش ها و مهارت های کسب شده.

کلیدواژه ها

آموزش ضمن خدمت، تعلیم و تربیت، توسعه حرفه ای، عملکرد شغلی، نقش میانجیگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.