بررسیهای لیتوژئوشیمیایی و استفاده از روش فراکتال در تعیین محدوده کانی سازی جیوه در ناحیه طوره(غرب شهرستان خوی)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سی و یکمین همایش علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI31_443
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1052
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه کریملو

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف معدن دانشگاه ارومیه

علی امامعلی پور

دانشیار زمین شناسی اقتصادی گروه مهندسی معدن دانشگاه ارومیه

چکیده

در ناحیه طوره واقع در ٩٠ کیلومتری شمال غرب شهرستان خوی، کانی سازی جیوه در ارتباط با یک سیستم دگرسانی گرمابی نوع لیستونیتی روی داده است. زون دگرسانی جیوه دار در یکی از سرشاخه های رودخانه الند قرار گرفته و حدود 0/4 کیلومترمربع گسترش دارد. شاید بتوان گفت آه مهم ترین نتایج حاصل از تحلیل داده های ژئوشیمیایی، جدایش جوامع گوناگون آنومالی از یکدیگر و نیز تعیین زمینه و حد آستانهای برای هر عنصر درمنطقه مورداآتشاف می باشد . امروزه یکی از مهم ترین روش های مورداستفاده در جدایش جوامع آنومالی از زمینه روش های مبتنی بر هندسه فرآتال می باشد. در میان روش های فرآتالی، روش عیار- مساحت در اکتشافات ژئوشیمیایی برای جدایش جوامع آنومالی از زمینه به عنوان یکی از قوی ترین روشهای شناخته شده برای تعیین حد آستانه با ضریب اطمینان بالا ، استفاده می شود. در این پژوهش روشهای آماری کلاسیک و فرکتالی عیار-مساحت روی نمونه های مربوط به عنصر جیوه پیاده شده است. نتایج حاصل از بررسی های آماری کلاسیک، میانگین عیاری برابر با ppm 176/5 در کل محدوده مورد مطالعه مشخص کرده است،در حالی که در برخی از رگه ها عیار جیوه به مقادیر اقتصادی کانسارهای جیوه (حدود 0/35 درصد ) می رسد. نمودار عیار-مساحت مربوط به عنصر جیوه نیز نشان میدهد که شکستگی در نمودار در عیار حدود ppm 1200 رخ داده است این مقدار نزدیک به حد اقتصادی جیوه برای استخراج که حدود ppm 1000 است می باشد.

کلیدواژه ها

لیتوژئوشیمی، روش فرکتالی، لیستونیت، کانی سازی، جیوه، طوره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.