نقش فناوری بلاکچین و هوش مصنوعی در حسابداری و حسابرسی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین حسابداری، مدیریت و علوم انسانی در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: MANACC11_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم نویدی عباسپور

استادیار گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرند، ایران

علی هرزندی

دانشجوی دکتری.گروه حسابداری.واحد مرند.دانشگاه آزاد اسلامی.مرند.ایران

چکیده

این مطالعه به بررسی این موضوع می پردازد در مورد نحوه تاثیرگزاری فناوری بلاکچین بر حسابداری را به طور کلی و تاثیر این فناوری بر حسابرسی مبتنیبر هوش مصنوعی را به طور خاص بررسی می کند. هدف این مطالعه این است که بررسی کنیم چگونه فناوری بلاکچین می تواند شفافیت و اعتماد را درعملکرد حسابداری تقویت کند و همچنین چگونه متخصصان می توانند از داده های بلاکچین برای بهبود تصمیم گیری ها بر اساس ویژگی های تغییرناپذیری،الحاق محوری، اشتراک محوری، تایید محوری و توافق محوری (یعنی اجماع محور) داده های بلاکچین، استفاده کنند. اعتبارسنجی چند جانبه پروتکل های بلاکچین، داده های قابل اعتماد بلادرنگ را برای سیستمهای هوش مصنوعی که مورد استفاده حسابرسان برای بهبود اطمینان و کارایی گزارش های حسابداریمی باشد، ارائه میکند. این مطالعه چهار موضوع را که برگرفته از ادبیات می باشد و بر این موضوع تمرکز دارد که چگونه فناوری بلاکچین ثبت سوابق را درحسابداری تغییر داده است، به طور خلاصه بیان می کند: رویکرد رویداد برای حسابداری؛ حسابداری بلادرنگ؛ورودی سه گانه حسابداری و حسابرسیمستمر. این تحقیق یافته ها را با استفاده از نظریه نمایندگی و نظریه ذینفعان تفسیر می کند تا چگونگی استفاده از بلاکچین برای کاهش عدم تقارن اطلاعات وبهبود مشارکت های ذینفعان را شناسایی کند. این تحقیق همچنین چالشها را به طور خلاصه بیان کرده و دلایل سازمانها برای احتیاط در پذیرش بلاکچین راآشکار می کند. در نهایت، این مطالعه نشان می دهد که برای غنی کردن ادبیات بلاکچین محققان آینده می توانند از این مطالعه به دو روش استفاده کنند: اول،بکارگیری چارچوب ها و پاسخ به سوالات مشخص شده در این مطالعه برای بهبود روش های کسب و کار متخصصان و سیاست گذاران؛ و دوم، تشویقذینفعان مانند متخصصان، طراحان/توسعه دهندگان سیستم و سیاست گذاران برای همکاری در طراحی اکوسیستم های بلاکچین در راستای تحول دیجیتال ومتناسب با حسابداری و حسابرسی .

کلیدواژه ها

حسابداری، حسابرسی، هوش مصنوعی، بلاکچین، مرور ادبیات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.