ارزیابی نفوذپذیری و رفتار هیدروژئومکانیکی ساختگاه سد سلمان فارسی از دیدگاه ژئوتکنیک

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سی و یکمین همایش علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI31_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 641
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزان فراز

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی تکتونیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد

کورس یزدجردی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، گروه زمین شناسی، شیراز، ایران

مهرداد رهنمایی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، گروه آب شناسی، شیراز، ایران

چکیده

ارزیابی نفوذپذیری و رفتار هیدروژئومکانیکی در تودههای سنگی، از اساسیترین پارامترها در بررسی های ژئوتکنیکی هر سد، از جمله ساختگاه کارستی و آهکی سد سلمان فارسی، به شمار میروند. لذا در این تحقیق به منظور شناخت شرایط ساختاری و بررسی شکستگیها، عملیات درزهنگاری در 3 ایستگاه سطحی صورت پذیرفت و نتایج تحلیل استریوگرافیک بر وجود دو دسته درزهی اصلی و تقریباً متقاطع 1J و 2J دلالت دارد. همچنین با توجه به مرسوم بودن انجام آزمون لوژن جهت تعیین ضریب نفوذپذیری سنگهای درزهدار، منطقه به ٣ محدودهی جناح راست، بستر رودخانه (پی سد) و جناح چپ تقسیم گردید و نتایج حاصل از ٣١٠ آزمایش فشار آب در ١۵ گمانهی اکتشافی از لحاظ مقادیر لوژن و نوع رفتار هیدروژئومکانیکی تودهی سنگ تعیین و درصد فراوانی آنها در هر کدام از بخشهای ساختگاه محاسبه گردیده است. بر این اساس نفوذپذیری تودهی سنگ کل ساختگاه در ردهی نفوذناپذیر تا نفوذپذیری خیلی کم قرار دارد، و رفتار هیدروژئومکانیکی غالب در کل ساختگاه، جریان آشفته میباشد.

کلیدواژه ها

سد سلمان فارسی، دسته درزههای اصلی، لوژن، رفتار هیدروژئومکانیکی، نفوذپذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.