بررسی میزان بروز و شیوع کم کاری مادرزادی تیروئید نوزادان در شهرستان بستک استان هرمزگان در سال ۱۴۰۱

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی یافته های نو در مامایی، زنان، زایمان و نازایی
  • کد COI اختصاصی: ICMWMI11_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه بنی هاشمی

معاون بهداشتی شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان بستک

چکیده

سابقه و هدف: کم کاری مادرزادی تیروئید از شایعترین بیماری های قابل پیشگیری عقب ماندگی ذهنی کودکان محسوبمی شود. این مطالعه جهت بررسی میزان بروز و شیوع کم کاری مادرزادی تیروئید در نوزادان متولد شده در شهرستانبستک استان هرمزگان انجام شد.روش تحقیق: این مطالعه به صورت توصیفی گذشته نگر روی نوزادان زنده متولد شده که در طرح غربالگری هیپوتیروئیدیمادرزادی شرکت داده شده بودند، انجام شد. نوزادان با TSH بیشتر و مساوی ۵ فراخوانده شدند. سپس آزمایش تائیدتشخیص سرمی انجام شد. نوزادانی که TSH بیشتر و مساوی ۱۰mu/l داشتند به عنوان بیمار نظر گرفته شدند. از نرمافزار SPSS جهت آنالیز داده ها استفاده شد.یافته ها: از ۱۵۶۳ نوزاد متولد شده، ۱۸۸ (۱۲ درصد) مورد مشکوک کشف شد. از این تعداد، ۱۳ نوزاد (۶.۹ درصد)،TSH بیشتر مساوی ۱۰ داشتند و بیمار در نظر گرفته شدند. میزان بروز بیماری در این شهرستان برابر ۸.۳ در ۱۰۰۰تولد زنده و میزان شیوع بیماری ۱.۸۵ درصد به دست آمد. شیوع بیماری در نوزادان پسر ۳ برابر نوزادان دختر بود. میانمحل سکونت و رابطه خویشاوندی والدین با بروز بیماری رابطه معنی داری وجود نداشت.نتیجه گیری: با توجه به اینکه میزان بروز بیماری در کشور برابر ۱ در ۱۰۰۰ تولد زنده و در استان هرمزگان برابر ۳ در۱۰۰۰ تولد زنده می باشد، بنابراین میزان بروز هیپوتیروئیدی نوزادی در شهرستان بستک استان هرمزگان بالاست. با توجهبه اهمیت این بیماری در ایجاد عقب ماندگی ذهنی، پیشنهاد می گردد تحقیقات بیشتری جهت شناسایی عوامل خطرمرتبط صورت گیرد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.