فراترکیب مولفه های انتخاب فناوری بدیع و نوظهور

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF06_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم طاهری خنکداری

کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی ،دانشکده مدیریت و مهندسی صنایع ، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، ایران

مهدی برارنیا

کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی ،دانشکده مدیریت و مهندسی صنایع ، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، ایران

غلامرضا نورمحمد نصرآبادی

کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی ،دانشکده مدیریت ، دانشگاه آزاد اسلامی ، ایران

چکیده

در عصر صنعتی چهارم انتخاب از بین فناوری هایی که پتانسیل فوقالعادهای در طیف وسیعی از کاربردهای تولیدی و خدماتی ، کار ساده ای نیست . در رایج ترین مدل پذیرفته شده فرآیند مد یریت فناوری در پنج مرحله شناسایی ، انتخاب، کسب ، بهره برداری و حفاظت اجرا می شود. شناسایی و انتخاب فناوری مناسب در میان گزینه های جایگزین چالش برانگیزاست که عمدتا به دلیل افزایش گسترده تعداد فناوری ها و پیچیدگی آنها است . بنابراین ، تجزیه و تحلیل ساختاری معیارها و عوامل دخیل در فرآیند انتخاب ضرورت دارد. در این مقاله یک دسته بندی جدید از مولفه ها ی انتخاب فناوری نوظهور بر اساس مطالعات قبلی با روش فراترکیب ارائه شده است . جامعه آماری در این تحقیق پس از جستجوی دقیق در منابع و مراجع علمی و مجلات معتبر شامل ۸۰ مقاله و پایاننامه داخلی و خارجی مرتبط با موضوع تحقیق می باشد. همچنین نمونه آماری بر اساس انطباق متن اصلی و هدف و پرسش آنها با این تحقیق و تعداد ارجاعات آنها، شامل ۱۹ مقاله و پایاننامه داخل ی و خارجی می باشد. نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که مدل عمومی انتخاب فناوری نوظهور شامل ۵ بعد شایستگی سازمانی ، شایستگی فناورانه ، شایستگی عملیات ی ، شایستگی تجاری و اقتصادی ، ریسک و عدم قطعیت می باشد. این مدل انتخاب فناوری مطالعات ی به فناوران و سازمانها بخصوص شرکت های دانش بنیان و فناور کمک می کند که علاوه بر رویکرد صرف تجربی و یا دانش تخصصی حوزه خود با تمرکز بر قابلیت های فناوری و معیارها ی اقتصادی و سازمانی یک انتخاب علمی ، دقیق و آینده نگرانه داشته باشند.

کلیدواژه ها

انتخاب فناوری ، فناوری نوظهور ، فراترکیب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.