تولید بذر مصنوعی گیاه بریش برای نخستین بار در دنیا

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
  • کد COI اختصاصی: SEEDTECH02_422
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا سلیمی

کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر سازمان جهاد کشاورزی استان فارس

فرزاد شریف زاده

اعضای هیات علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

منصور امیدی

اعضای هیات علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

امیر زارع

کارشناس و مسئول آزمایشگاه بیوتکنولوژی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد د

چکیده

گیاه Hyparrhenia hirta که در فارسی به آن بریش گفته می شود دارای قابلیت رویش در عرصه های بسیار کم عمق، سنگلاخی و با بافت سبک، بدون هیچ گونه حسیاست به شوری و قلیائیت می باشد. تولید بذر در این گیاه کم و قوه نامیه بذرهای تولید شده پایین می باشد. گیاه بریش یکی از گیاهان پیشنهاد شده سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور جهت اصلاح مراتع ایران می باشد. تکثیر درون شیشه ای بمنظور حفظ ذخایر ژنتیکی گیاه راهکاری مناسب خواهد بود. در این پژوهش بمنظور تهیه بذر مصنوعی، جنین های رویشی گیاه بریش در محیط MS فاقد آگار دارای 1 درصد آلژینات سدیم قرار داده شدند. مخلوط حاصل بصورت قطره قطره در محلول کلرید کلسیم 50mM چکانده و پس از 30 دقیقه آبکشی شد. پس از 7-6 هفته از کشت، بذرها روی محیط کلسیم ½MS جامد به گیاهچه کامل تبدیل شدند.

کلیدواژه ها

بذر مصنوعی، آلژینات سدیم، بریش، کشت بافت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.