تظاهر قارچ های بذرزاد در طبقات الیت و گواهی شده بذر پنبه (Gossypium hirsutum) رقم ورامین در استان خراسان رضوی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
  • کد COI اختصاصی: SEEDTECH02_398
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 761
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیدین حمیدی

عضو هیئت علمی استادیار پژوهش

صمداله کرمی

کارشناس آزمایشگاه سلامت بذر و نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نه

اکرم ماشی

کارشناس واحد تحقیقات کنترل و گواهی بذر استان خراسان رضوی

شهلا هاشمی فشارکی

کارشناس آزمایشگاه سلامت بذر و نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نه

چکیده

برای بررسی میزان آلودگی طبقات الیت و گواهی رقم تجاری ورامین به فلور میکروبی و بیمار گرهای بذرزاد در راستای بومی سازی نتایج برای تدوین استانداردهای ملی بذر پنبه 214 نمونه بذر شامل 52 نمونه الیت و 162 نمونه گواهی شده از توده های بذری استان خراسان رضوی در سال 1388 به روش نمونه برداری استاندارد جمع آوری و مورد آزمون قرار گرفتند. در آزمایشگاه سلامت بذر و بر اساس روش انجمن بین المللی ازمون بذر (ISTA)، تعداد 100 عدد بذر بطور تصادفی انتخاب و در آزمایشگاه به روش کاشت بر روی کاغذ جوانه زنی کشت و پس از مدت 10 روز شناسایی قارچهای بذرزاد با مشاهده کلنی قارچ ها با استریومیکروسکوپ و مشاهده اندامهای قارچ ها در زیر میکروسکوپ نوری انجام گردید. نتایج بیان کننده متوسط فراوانی 64 درصد برای Fusarium spp. و 4 درصد Aspergillus flavus و 2 درصد Aspergillus niger و 48 درصد Alternaria spp. و 23/5 درصد Trichothecium sp. درصد در بذرهای نمونه های الیت و برای بذرهای طبقه گواهی شده 56 درصد Fusarium spp. و 5/5 درصد Aspergillus flavus و 5/2 درصد Aspergillus niger و 44/8 درصد Alternaria spp. و 16 درصد Trichothecium sp و 0/1 درصد Nigrospora sp و 2/7 درصد Rhizoctonia solani و 0/4 درصد Myrothecium sp. و 0/1 درصد Curvularia sp. و 0/1 Bipolaris sp. برآورد گردید. سایر قارچ ها ازقبیل Rhizoctonia solani و Curvularia sp. و Bipolaris sp. در حد 1 الی 2 عدد در مجموع مشاهده گردید. با عنایت به اهمیت طبقات بذری در مراحل تولید بذر و داشتن کشاورزی پایدار، تدوین استانداردهای ملی کشور بر اساس آمارها و مبتنی بر مطالعات داخلی ضرورت مطالعه و بررسی بیماریزای بذرزاد در طبقات مختلف زراعت پنبه مخصوصا در طبقات سوپرالیت و الیت که منبع آلودگی برای طبقات پایین تر می باشند، ضروری است.

کلیدواژه ها

آزمون، استاندارد، بذر، قارچ، نتایج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.