استفاده از گذشته (میراث فرهنگی) با نگاه به حال و آینده درالگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت؛ مورد مطالعه: سفال زرین فام

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت الگوی پیشرفت؛ پیشرانها، چالشها و الزامات تحقق
  • کد COI اختصاصی: IGACR08_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز افخمی

استادیار دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

سفال زرین فام از جمله میراث فرهنگی اسلامی است که همواره به لحاظ تاریخی و فنی، بسیار مورد توجه بوده است. جنبه های گوناگون ارزشی و پیچیدگی ای آن، بازآفرینی و ساخت دوباره این سفال را یک آرزوی دست نیافتنی برای سفالگران و هنرمندان امروزی تبدیل کرده است. سفال زرین فام به مثابه الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت در دوره ی اسلامی است، و به نظر می رسد مصداق عالی تعامل علم ودین باشد. این مقاله علاوه بر بازنمایی سفال زرین فام به مثابه الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت در دوره های اسلامی، تاریخچه مختصر آن و مفاهیم دینی و عرفانی به کار رفته بر روی ظروف زرین فام رادر راستای مصادیق الگوی اسلامی - ایرانی مطالعه کرده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که پارادایم الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ریشه تاریخی دارد و سفال زرین فام یکی از این مصادیق مهم تاریخی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است که به نوعی عینیت آن ناشی از همکاری نزدیک علم و دین در دوره های اسلامی بوده و کاملا در زندگی مردم مورد استفاده بوده است.

کلیدواژه ها

بازنمایی، الگو، زرین فام. اسلام، ایران، میراث فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.