تحلیلی بر عوامل موثر بر رابطه توسعه دولت الکترونیک با پاسخگویی سازمانهای شهری: با تاکید بر کاهش فساد و کیفیت نهادی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد
  • کد COI اختصاصی: HBAZRESI01_272
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا جهاندیده

حسن فیضی

سلمان فیضی

چکیده

مطالعه حاضر باهدف بررسی رابطه بین دولت الکترونیک و پاسخگویی اجتماع ی سازمانها در دوران کرونا انجام شد. از سوی دیگر تحقیق حاضر پاسخگویی اجتماعی اجباری سازمانی ، کیفیت نهادی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و فساد را به عنوان میانجی بررسی کرد. هدف این مطالعه پاسخ به این سوال است که چگونه دولت الکترونیک بر پاسخگویی اجتماع ی سازمانها تاثیر می گذارد و چگونه این رابطه می تواند تحت تاثیر سایر نیروهای میانجی قرار گیرد. متناسب با این یافته ، دولت و ذینفعان مرتبط باید این یافته ها را برای شکل ده ی سیاست ها ی مرتبط با دولت الکترونیک در نظر بگیرند. روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی بوده است . جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان شهرداریهای استان اردبیل و با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه آماری ۱۷۰ نفر انتخاب شد که به لحاظ شیوه نمونه گیری، نمونه گیری از نوع تصادفی ساده است . ابزار اندازهگیری پژوهش از پرسشنامه های استاندارد توسعه دولت الکترونیک ، سیاست اجبار ی پاسخگویی اجتماع ی سازمان، کاهش فساد، توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات، کیفیت نهادی و عملکرد پاسخگویی اجتماعی سازمان که روایی و پایایی انجام شده بود استفاده گردید که به ترتیب عبارت از ۸۳۶.۰، ۹۳۹.۰، ۸۵۴.۰، ۸۱۲.۰، ۹۶۱.۰، ۷۷۶.۰ می باشد. جهت آزمون نرمال بودن متغیرها از آزمون کولموگروف اسمیرنوف و نرم افزار Spss استفاده شد. همچنین برای آزمون فرضیه پژوهش از Smart PLS که یک فن مدلساز ی مسیر واریانس محور است و امکان بررسی نظریه وسنجه ها را به طور هم زمان فراهم می سازد، استفاده شد. یافته های این مطالعه نشان می دهد که دولت الکترونیک تاثیر منفی بر عملکرد پاسخگویی اجتماعی سازمان دارد. دولت الکترونیک به طور معناداری کاهش فساد، توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات، گفتمان پاسخگویی اجتماعی اجباری کیفیت نهادی را پیش بینی می کند. بااین حال، این سازهها به طور مثبت با عملکرد پاسخگویی اجتماعی سازمان مرتبط هستند. همچنین یافته های نشان داد که پاسخگویی اجتماعی سازمان اجباری، کیفیت نهادی و کاهش فساد، میانجی گر بین دولت الکترونیک و عملکرد پاسخگویی اجتماعی سازمان هستند.

کلیدواژه ها

توسعه دولت الکترونیک ، سیاست اجبار ی پاسخگویی اجتماعی سازمان، کاهش فساد، توسعه فناور ی اطلاعات و ارتباطات، کیفیت نهادی و عملکرد پاسخگویی اجتماعی سازمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.