شفافیت ، فسادستیزی و تاثیر آن بر سرمایه اجتماعی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد
  • کد COI اختصاصی: HBAZRESI01_271
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بتول نامور

چکیده

هیچ دولت و حکومتی وجود ندارد که مدعی داشتن نظام با سلامت کامل اداری، سیاسی و اجتماعی باشد ول ی می توان با تصویب قوانین و ارائه راهکارهایی پیرامون فسادستیزی از گسترش آن جلوگیری و آن را بسیار کمرنگ کرد و با یک حکمرانی خوب موجب ارتقای اعتماد عمومی و مانع فروپاشی نظام حاکم شد. شفافیت حق اساسی هر ملتی است و دولت ها ی منتخب موظف به شفافسازی و پاسخگویی در مورد اقدامهای خود هستند. شفافیت سریع ترین ، کم هزینه ترین ، سادهترین ، مبنایی ترین و قابل اعتمادترین سازوکار برای مبارزه با فساد (هم در پیشگیری و هم کشف جرم)، افزایش مسئولیت پذیری و پاسخگویی ، ارتقاء شایسته سالاری، مشارکت فعال و موثر مردمی ، کاهش هزینه و زمان و درنتیجه افزایش سطح کارآمد ی و »سرمایه ی اجتماعی « است . مقاله حاضر در پی این مسئله است که چگونه با شفافساز ی اطلاعات مربوط به تصمیمات در امور حکومت و دولت (به جز مسائل نظامی )، به مبارزه با فساد در این نهادها بپردازیم . به این منظور، با استفاده از اسناد و منابع کتابخانه ای ابتدا به بررسی مفاهیم اصلی این مقاله مانند شفافیت و سرمایه اجتماعی پرداخته شده و سپس به مرور پژوهش های حوزه شفافیت و فسادستیزی و تحلیل محتوای آنها پرداخته شده است . نتایج نشان می دهد مولفه »شفافیت در مجلس « مهم ترین راهکار برای ارتقاء سرمایه اجتماعی از طریق شفافیت و فسادستیزی می باشد .

کلیدواژه ها

شفافیت ، فساد، سرمایه اجتماعی ، اعتماد عمومی ، حکمرانی خوب، شفافیت در مجلس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.