جایگاه افکار عمومی در گسترش شفافیت ، پاسخگویی و سلامت اداری
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش ملی ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد
- کد COI اختصاصی: HBAZRESI01_226
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 76
نویسندگان
چکیده
طی دهه های گذشته همیشه بحث افزایش شفافیت حکومت ها به عنوان ابزاری برای پیشرفت و افزایش کیفیت حکومت و جامعه مطرح بوده است . امروزه حکومت ها شفافیت را باعث افزایش اعتماد مردم و کاهش فساد در جامعه و استفاده بهینه از منابع مالی می دانند. به رغم این نوع خوشبینی همیشه این سوال مطرح بوده است که چه نوع از شفافیت و در کدام چارچوب ایدهآل خواهد بود. تاثیرات شفافیت غالبا محدود و متغیر می باشد و عواملی چون اعتقادات فردی شهروندان، سیاست حاکم بر کشور، میزان تسلط حکومت ، مناسبات بین المللی و وضع اقتصادی می توانند در آن تاثیرگذار باشند. به نظر برخی محققین پافشاری و نظارت خارج از چارچوب قانون نیز می تواند باعث دوقطبی شدن در بدنه حکومت و هم در جامعه گردد و همچنین زوال و عدم کارکرد صحیح دولت را در پی خواهد داشت . ایجاد شفافیت و استفاده از آن به عنوان ابزاری برای پیشرفت و عدالت ، کارکردها و محدودیت های فراوان دارد ولی دو مفهوم اعتماد عمومی و کاهش فساد همیشه در جوامع مفاهیم آرمانی بودهاند. مبارزه با فساد قدمتی به درازای تاریخ بشر دارد و نهادسازی و تصمیم سازی و اجرای عدالت و حفظ حقوق شهروندی نیز پایه و اساس قواعد حقوقی هر جامعه ای را تشکیل می دهند. پژوهش حاضر به بررسی نقش سازمان بازرسی کل کشور در کاهش اعتماد عمومی ، فرسایش مشروعیت سیاسی و دوقطبی سازی جامعه می پردازد. روش پژوهش حاضر کیفی و نوع تجزیه وتحلیل اطلاعات توصیفی - تحلیلی می باشد. اطلاعات نیز با شیوه اسنادی - کتابخانه ای جمع آوری گردیده است و تجزیه وتحلیل آن با شیوه استدلالی و استنتاجی انجام شده است .کلیدواژه ها
سازمان بازرسی کل کشور، اعتماد عمومی ، جامعه دوقطبی ، فساد، مشروعیت سیاسیمقالات مرتبط جدید
- اثر هشت هفته تمرینات ویلیامز بر میزان درد و دامنه حرکتی ستون فقرات مردان مبتلا به کمردرد مزمن
- مقایسه نمایش استعمال دخانیات در سریال پربازدید ایرانی پوست شیر در مقایسه با سریال پربازدید ترکیه (عائله)
- تجربه زنان از مصادیق عدم عدالت جنسیتی در قطار شهری مورد مطالعه مترو تهران
- بررسی تاثیر فمینیسم سایبر بر کنشگری زنان در فضای دیجیتال
- اثر بخشی آموزش ذهن آگاهی بر در هم آمیختگی فکر - عمل، اجتناب تجربی و شفقت ورزی به خود در مبتلایان به وسواس فکری- عملی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.