جایگاه افکار عمومی در گسترش شفافیت ، پاسخگویی و سلامت اداری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد
  • کد COI اختصاصی: HBAZRESI01_226
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید سرمدی

داود آذرکیش

فرشته فتحی چلیک

بابک محمدیان

منیره دیوانی

چکیده

طی دهه های گذشته همیشه بحث افزایش شفافیت حکومت ها به عنوان ابزاری برای پیشرفت و افزایش کیفیت حکومت و جامعه مطرح بوده است . امروزه حکومت ها شفافیت را باعث افزایش اعتماد مردم و کاهش فساد در جامعه و استفاده بهینه از منابع مالی می دانند. به رغم این نوع خوشبینی همیشه این سوال مطرح بوده است که چه نوع از شفافیت و در کدام چارچوب ایدهآل خواهد بود. تاثیرات شفافیت غالبا محدود و متغیر می باشد و عواملی چون اعتقادات فردی شهروندان، سیاست حاکم بر کشور، میزان تسلط حکومت ، مناسبات بین المللی و وضع اقتصادی می توانند در آن تاثیرگذار باشند. به نظر برخی محققین پافشاری و نظارت خارج از چارچوب قانون نیز می تواند باعث دوقطبی شدن در بدنه حکومت و هم در جامعه گردد و همچنین زوال و عدم کارکرد صحیح دولت را در پی خواهد داشت . ایجاد شفافیت و استفاده از آن به عنوان ابزاری برای پیشرفت و عدالت ، کارکردها و محدودیت های فراوان دارد ولی دو مفهوم اعتماد عمومی و کاهش فساد همیشه در جوامع مفاهیم آرمانی بودهاند. مبارزه با فساد قدمتی به درازای تاریخ بشر دارد و نهادسازی و تصمیم سازی و اجرای عدالت و حفظ حقوق شهروندی نیز پایه و اساس قواعد حقوقی هر جامعه ای را تشکیل می دهند. پژوهش حاضر به بررسی نقش سازمان بازرسی کل کشور در کاهش اعتماد عمومی ، فرسایش مشروعیت سیاسی و دوقطبی سازی جامعه می پردازد. روش پژوهش حاضر کیفی و نوع تجزیه وتحلیل اطلاعات توصیفی - تحلیلی می باشد. اطلاعات نیز با شیوه اسنادی - کتابخانه ای جمع آوری گردیده است و تجزیه وتحلیل آن با شیوه استدلالی و استنتاجی انجام شده است .

کلیدواژه ها

سازمان بازرسی کل کشور، اعتماد عمومی ، جامعه دوقطبی ، فساد، مشروعیت سیاسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.