نقش دولت الکترونیک در ارتقای شفافیت و سلامت نظام اداری در ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد
  • کد COI اختصاصی: HBAZRESI01_192
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 39
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود شریفیان

چکیده

امروزه ارتقای شفافیت در بخش دولتی به عنوان یکی از مهم ترین اهداف دولت هاست و به همین دلیل مدیران و مسئولان کشورهای مختلف را بر آن داشته که در راستای شناسایی راهکارهایی جهت افزایش هر چه بیشتر شفافیت اقدام کنند. یکی از این راهکارها، استقرار دولت الکترونیک است . نتایج مطالعات بسیاری در حوزه بین المللی نشان می دهد که قابلیت های فناوری اطلاعات به واسطه شکل گیری مفاهیمی همچون دولت الکترونیک ، می تواند به عنوان گزینه ای در راستای شفافسازی و کاهش فساد اداری سازمانهای دولتی مطرح باشد. در این راستا، پژوهش حاضر به بررسی رابطه دولت الکترونیک و شفافیت و ارتقای سلامت اداری می پردازد؛ بنابراین ضمن مرور بر دولت الکترونیک و کارکردهای آن، به وضعیت استقرار دولت الکترونیک در جهان و ایران، اسناد و برنامه های راهبردی و خاص منطقه ای در کشور در بخش فناوری اطلاعات، مزایای دولت الکترونیک و نیز تاثیر آن بر شفافیت و ارتقای سلامت اداری پرداخته شده است . نتایج بررسی ها در این مطالعه مروری نشان می دهد دولت الکترونیک با فراهم آوردن قابلیت ها و امکانات ویژه منجر به خلق ظرفیت هایی در کشور می شود که تا پیش از آن وجود نداشته است و بر این اساس اموری را ممکن می سازد که تا پیش از ظهور دولت الکترونیک ممکن نبوده است . یکی از این ظرفیت های مطلوب در کشور ارتقای شفافیت و درنتیجه سلامت اداری است . بر این اساس پیشنهاد می گردد دولت ها برای توسعه لازم و کافی دولت الکترونیک ، اقدامات ویژهای انجام دهند و با بهرهگیری حداکثری از قابلیت ها و پتانسیل زیرساخت های فناوری اطلاعات و با ایجاد بهبود در ارائه خدمات برخط ، زیرساخت های فناورانه و به کارگیری سرمایه انسانی متخصص در حوزه فناوری اطلاعات به پیادهسازی و توسعه دولت الکترونیک ، افزایش شفافیت اداری و ارتقای سلامت نظام اداری کمک شایانی نمایند.

کلیدواژه ها

دولت الکترونیک ، فناوری اطلاعات و ارتباطات، شفافیت ، کاهش فساد اقتصادی و ارتقای سلامت نظام اداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.