پیادهسازی و کاربست شفافیت با رویکرد فسادستیزی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد
  • کد COI اختصاصی: HBAZRESI01_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 35
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نبی ئیان

فروزان بکتاش

چکیده

فساد یکی از مظاهر رفتارهای ضداجتماعی است که مزایایی را خارج از قاعده و برخلاف هنجارهای اخلاقی و قانونی به مرتکبین خود می دهد و در مقابل قدرت بهبود شرایط زندگی سایرین را تضعیف می کند. بر این اساس هدف پژوهش حاضر، بررسی پیادهسازی و کاربست شفافیت با رویکرد فسادستیزی است . روش پژوهش ، توصیفی و روش گردآوری اطلاعات ، کتابخانه ای است . براساس نتایج مطالعه در نظام جمهوری اسلامی براساس مدیریت اسلامی ، دینی و اسناد و مقررات پذیرفته شده داخلی و خارجی شفافیت به عنوان یک اصل اساسی و راهبرد تولید در حوزه پیشگیری مقابله با فساد پیش بینی و در نظر گرفته شده است . بنابراین اگر سازمان بازرسی مبانی شفافیت را خوب ترویج و تبلیغ کند و به عنوان دستگاه ناظر پیگیر شفافیت در بخش های مختلف اداری، دستگاههای اجرایی و حاکمیتی شود می تواند یک گلوگاه بزرگ فساد را مسدود و از مفاسد اداری و اقتصادی بسیاری جلوگیری کند. اگر شفافیت به صورت مستمر و منظم در سازمان وجود داشته باشد موجب روشن شدن اهداف برنامه ها سازمان و ارائه اطلاعات واقعی به ذینفعان جهت مشارکت آنها خواهد شد شفافیت به عنوان یکی از راهبردهای توسعه و مشارکت و درنتیجه کاهش فساد اداری به شمار می رود که ازطریق بهبود پاسخگویی و ارائه اطلاعات واقعی بین کارکنان و ذینفعان همچنین ایجاد جو مشارکتی در آنان می کوشد در دستیابی هرچه روشن تر به اهداف سازمانی ازطریق تقویت و تسهیل عملکرد سازمان تلاش نماید.

کلیدواژه ها

شفافیت ، فساد اداری- سیاسی ، فسادستیزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.