نقش سازمانهای مردمنهاد، جامعه مدنی ، رسانه ها، و بخش خصوصی در ایجاد شفافیت در حکمرانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد
  • کد COI اختصاصی: HBAZRESI01_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید رفعت مقام

محمد فیروزی

چکیده

امروزه، حکمرانی الگوی موفقی برای امور عمومی دولت ها محسوب می شود، درصدد این هستیم که موانع شاخص ، حاکمیت قانون، شفافیت و مشارکت خوب را در روشن سازی و تحقق همبستگی به کار گیریم . رابطه ناگسستنی اسلام در مدیریت و نقش های حاکمان و زیربنای اقتصادی در جوامع و مراحل اجرایی در استراتژی اسلام ناب محمدی در جوامع نقش ایفا می کند . حکمرانی خوب در مکتب اسلامی برای رفع موانع به ترتیب پاسخگویی ، حاکمیت قانون، شفافیت و مشارکت را در اولویت قرار می دهد. یافته ها حاکی از آن است که به ترتیب شاخص های پاسخگویی ، حاکمیت قانون، شفافیت و مشارکت در اولویت آخر قرار می گیرد. بنابراین برای رفع میزان بالای موانع حکمرانی خوب باید به ترتیب پاسخگویی ، حاکمیت قانون، شفافیت و مشارکت را در اولویت قرار داد. در عصر جدید و با تحولات فکری و فنی ، راهبری امور اقتصادی نیز مورد تغییر و تحول قرار گرفته است و بر نقش همزمان دولت و جامعه در توسعه اقتصادی تاکید می شود. در حکمرانی خوب برای توسعه پایدار انسانی سازوکار تعاملی میان سه بخش دولت ، بخش خصوصی و جامعه مدنی است تا به موجب آن کشورها بتوانند از همه توانمندیهای خود در توسعه همه جانبه استفاده کنند.

کلیدواژه ها

الگوی حکمرانی خوب، حاکمیت قانون، شفافیت و مشارکت ، فساد و سلامت اداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.