بررسی ارتباط بین اضطراب ریاضی، حافظه فعال و پیشرفت تحصیلی ریاضی دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی شهر ایلام

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مطالعات آسیب شناسی روانی و روش های نوین درمان
  • کد COI اختصاصی: NPSC04_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا امام دوست

کارشناس ارشد، روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایلام

چکیده

هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین اضطراب ریاضی، حافظه فعال و پیشرفت تحصیلی ریاضی دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی شهر ایلام می باشد. این پژوهش از نوع کاربردی زمینه یابی و برای اجرای آن از روش همبستگی استفاده شد. جامعه آماری پژوهش متشکل از ۲۵۶ نفر از دانش آموزان پایه پنجم می باشد. برای انتخاب گروه نمونه آماری نیز از روش نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای استفاده شد. براساس جدول کرجسی و مورگان تعداد کل جامعه آماری مورد پژوهش که پرسشنامه در بین آنان توزیع خواهد گردید ۱۹۱ نفر دانش آموز دختر و پسر می باشند. ابزار گردآوری داده ها شامل دو پرسشنامه مقیاس اضطراب ریاضی پلیک و پارکر (۱۹۸۲) و آژمون سنجش ظرفیت حافظه فعال دانیمن و کارپنتر (۱۹۸۰) می باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آژمون ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون لجستیک استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد ضریب تاثیر اضطراب یادگیری ریاضی با توجه به آماره t نشان داد که اضطراب یادگیری ریاضی با اطمینان ۰/۹۹ می تواند تغییرات مربوط به پیشرفت تحصیلی را پیش بینی کند. همچنین ضریب تاثیر اضطراب سنجش ریاضی با توجه به آماره t نشان می دهد که اضطراب سنجش ریاضی با اطمینان ۰/۹۹ می تواند تغییرات مربوط به پیشرفت تحصیلی را پیش بینی کند. ضریب تاثیر اندوزش حافظه فعال با توجه به آماره t نشان می دهد که اندوزش حافظه فعال با اطمنان ۰/۹۹ می تواند تغییرات مربوط پیشرفت تحصیلی را پیش بینی کند. بین شیوه تمامی خرده مقیاس های حافظه اضطراب ریاضی همبستگی معنی داری (p ≥۰/۰۱) وجود دارد. همچنین، نتایج نشان می دهد که بین جنسیت پسر و دختر از نظر میزان اضطراب ریاضی، پیشرفت تحصیلی و میزان حافظه فعال تفاوت معناداری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

اضطراب ریاضی، حافظه فعال، پیشرفت تحصیلی، دانش آموزان، پایه پنجم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.