بررسی اثرات حفاری بر میزان نشست ساختمانهای مجاور تونل
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش منطقه ای مهندسی عمران با رویکرد توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: RCCESDA01_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1246
نویسندگان
فارغالتحصیل کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه سیستان و بلوچستان پ
استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه سیستان و بلوچستان
چکیده
امروزه سازههای زیرزمینی نقش مهمی در توسعه کشورها ایفا میکنند. این سازهها در بسیاری از فعالیتهای عمرانی نظیر توسعه راه و راهآهن، مترو، خطوط انتقال آب، گاز و فاضلاب، نیروگاههای زیرزمینی، دفن زبالههای هستهای،به طور کلی ساخت تونل متشکل از پنج مرحله است: ذخیره مواد سوختی، تأسیسات نظامی و غیره احداث میشوند. بررسی زمینشناسی، تحلیل پایداری تونل، طراحی نگهداری اولیه سنگ، اجرای حفاری و طراحی دوباره سنگ براساس روش ساخت مشاهدهای. با انتخاب یک روش حفاری مناسب می توان ناپایداریهای ایجاد شده در تونل را کنترل نمود و به نوعی از حجم سیستمهای نگهداری موردنیاز در سازه کاست و نیز در نهایت هزینههای اضافی ناشی از آن را کم کرد. حفر تونلهای سطحی باعث تغییراتی بر روی سطح زمین و سازههای مجاور آن میشود. مهمتریناین تغییرات در سطح زمین، نشست و در زیر سطح زمین باعث ناپایداری سازههای مجاور در اثر القا تنشها میباشد. در این مقاله پارامترهای فنی تونل از قبیل قطر تونل، عمق از سطح زمین، روش حفاری، فاصله از سازههای مجاور و بااستفاده از روشهای عددی بررسی و تأثیرات آنها به صورت نمودار ارائه شده است. مطالعه موردی تحقیق برای تونل اصفهان انجام گرفت. در این تونل روشهای حفاری، تأثیرات ناشی از تغییرات قطر، عمق، فاصله از سازههای مجاور با استفاده از روشهای عددی تحلیل شد و مناسبترین روش حفاری، عمق از سطح زمین و قطر تونل انتخاب شدکلیدواژه ها
تونل، روشهای حفاری، معیارهای فنی، سازههای مجاورمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.