تفکر انتقادی و شیوه بکارگیری آن توسط دانش آموزان ابتدایی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
- کد COI اختصاصی: EBRCCONF03_0263
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 91
نویسندگان
کارشناسی ارشد، مدیریت آموزشی، دانشگاه سپاهاناداره آموزش و پرورش شهرستان باغبادران، آموزشگاه
چکیده
جامعه تکثرگرای امروزی به شهروندانی نیاز دارد که بتوانند روابط دیدگاههای مختلف در باره مسائل پیچیده را ارزیابی کنند و در تصمیم گیری های اجتماعی سهیم باشند. تفکر انتقادی و خلاق نه تنها شخص را قادر می سازد که از تجربیات قبلی خود استفاده نماید و آن را با موفقیت های تازه ارتباط دهد. بی توجهی به مهارت های جستجوگرایانه فکری باعث می شود که فراگیران ما نتوانند خود را با دنیای جدیدو در حال تغییر، وفق دهند و اندیشه های متناسب با هر زمان را ایجاد نمایند. آموزش مهارتهای تفکر انتقادی به عنوان یکی از مهمترین مهارت های زندگی برای دانش آموزان ما یک ضرورت است . آموزش این مهارتها باید از سنین پایین آغاز شود؛ از همین رو هر معلمی به دنبال راههای هیجان انگیز برای تدریس این تفکر در کلاسهای درس باید باشد.نوآوری می تواند به شکوفایی شناختی و نظری منجر شود یعنی کسانی که در موضوعات گوناگون علمی نظریه های جدیدی ارائه می کنند ذهن خلاق خود را بکار می اندازند و محصول فکری جدید تولید می کنند. برای پرورش تفکر انتقادی دانش آموزان باید به استمرار مشغولیت تفکر شامل تامل کردن، استدلال کردن، هدایت کردن هرچه بیشتر آنها در جریان اعمال و باورها کمک کرد . برای تفکرتحلیلی مهارت هایی وجود دارند که آموزش درست این مهارت ها باید بخش مهم آموزش در تمام کلاس ها باشد. اگر دانش آموزان می خواهند از تعلیم و تربیت سود ببرند و بتوانند به گونه ای علمی عمل نمایند و در آینده نظریه پردازان خوبی شوند باید مهارت هایی که با تفکر اثر بخش همراه هستند را یاد بگیرند و آن ها را به کار ببرند. معلمان می توانند با استفاده از الگوهای متنوع مثل مدل انیس و گاریسون و مدلهای دیگر دانش آموزان را به سوی تفکر تحلیلی و تعمق درباره معنا و مفهوم موضوعات درسی سوق دهند و زمینه فهم عینی اصول اساسی درس را برای دانش آموزان فراهم کنند و قدرت استنتاجو تعمیم و تجزیه و تحلیل آنها را در راه تدوین نظریه و تولید علم افزایش دهند.کلیدواژه ها
تفکر انتقادی، تفکر خلاق، نوآوری، عملکرد تحصیلی، دانش آموزان ابتداییمقالات مرتبط جدید
- تبیین نوجوانی ومبانی روان شناسی هویت
- بررسی شروط ضمن عقد از دیدگاه خانواده درمانی
- پیش بینی هویت دینی فرزندان بر اساس سلامتخانواده و عمل به باورهای دینی والدین
- پیش بینی بی ثباتی ازدواج بر اساس الگوهای ارتباطی،رفتارهای کنترل گرایانه و چشم انداز زمان
- اثربخشی آموزش حل مسئله بر نشاط ذهنی وبهزیستی روان شناختی فرزندان طلاق
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.