اثربخشی داربست سازی انگیزشی مبتنی بر نقشه مداخله بر توانایی حل مسئله و سرعت پردازش در دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری ریاضی شهر تربت حیدریه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF09_520
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه دریاپور

استادیارگروه علوم تربیتی موسسه آموزش عالی امام جواد (ع)

زهرا اربابی

دانشجویی کارشناسی ارشد رشته آموزش ابتدایی موسسه آموزش عالی امام جواد (ع)

چکیده

کودکان با اختلال یادگیری فعالیت فیزیکی پایین و رفتارهای خموده بالایی دارند. هدف از اجرای این پژوهش اثربخشی داربست سازی انگیزشی مبتنی بر نقشه مداخله بر توانایی حل مسئله و سرعت پردازش در دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری ریاضی شهر تربت حیدریه بود. در اینپژوهش از روش آزمایشی و طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان مقطع پنجم ابتداییدارای اختلال یادگیری مقطع تربت حیدریه بود که در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ مشغول به تحصیل (آمار کل دانش آموزان ۱۵۶ نفر) بودند.تعداد ۳۰ دانش آموز به صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند و سپس به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل هر کدام ۱۵ نفرتقسیم شدند. هر دو گروه در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون به پرسشنامه سرعت پردازش گیلفورد (۱۹۴۵) و پرسشنامه توانایی حل مسئلهریاضی گل پرور (۱۳۸۸) پاسخ دادند. پس از انتخاب نمونه، برای گروه آزمایش آموزش داربست سازی آنگیزشی معلمان براساس الگوی نقشهنگاری (کرایگ و همکاران (۲۰۱۹) به مدت ۱۰ جلسه ۵۰ دقیقه ای به صورت هفتگی اجرا شد و گروه کنترل در این مدت مداخله ای دریافتنکردند. داده ها با استفاده از روش های امار توصیفی نظیر فراوانی، درصد، میانگین و انحراف استاندارد و از روش های امار استنباطی نظیر تحلیلکواربانس چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که در مرحله پس آزمون بین میانگین نمره توانایی حلمسئله در افراد دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد (F=۰/۹۱۷, P=۰/۰۰۱). و همچنین, نمره سرعت پردازش و ابعاد آن در افراد دو گروه تفاوتمعناداری وجود داشت (F=۰/۷۰۹, P=۰/۰۰۱). بنابراین نتیجه گیری می شود با آموزش داربست سازی انگیزشی معلمان براساس الگوی نقشهنگاری مداخله می توان توانایی حل مسئله و سرعت پردازش در دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری ریاضی را بهبود بخشید.

کلیدواژه ها

توانایی حل مسئله، سرعت پردازش، اختلال یادگیری ریاضی، داربست سازی انگیزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.