بررسی مداخلات روانشناختی در دل زدگی زناشویی : مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: EPCONF09_611
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم کاظمی

دانشجوی دکتری مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

فهیمه نامدارپور

استاد گروه مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

مریم شریف دوست

استاد گروه ریاضی و آمار، دانشگاه آزاد خمینی شهر

آرمیتا صمدی

دانشجوی دکتری مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

چکیده

دلزدگی زناشویی یکی از عواملی است که به مرورزمان عشق و علاقه بین زوجین را کم رنگ تر کرده و گاهی به طور کامل محو می کند و موجبات مشکلات روانی ، ادامه روابط سرد و بی تفاوت و در نهایت اتمام یک رابطه را فراهم می کند و ارتباط تنگاتنگی با باورهای ارتباطی افراد دارد که لزوم مداخلات زودهنگام را نشانمی دهد.دلزدگی فقدان احساس عاطفی در زوجین است که باعثت کاهش توجه به همسر، افزایش دلسردی و بی تفاوتی به همسر می شود. علائم دلزدگی در زوجین متفاوت است ؛ اما اگر به صورت کلی به آن بپردازیم باید بگوییم که کمبود اشتیاق، عدم رضایت ، فرسودگی عاطفی ، بی احساسی و کمبود علاقه است . هدف از این تحقیق بررسی دلزدگی زناشویی و مداخلات روانشناسی مربوط به آن بود. روش پژوهش مروری سیستماتیک بود؛ بنابراین برای یافتن مقالاتی که در پایگاههای اطلاعاتی فارسی مانند مگ ایران، علم نت ، نورمگز، پورتال جامعه علومانسانی ، پایگاه جهاد دانشگاهی و پایگاههای انگلیسی مانند doogleschcolar، pcopuse، ppringer، IpI،piencdirect، Elsevoierاستفاده شده است .. سپس موارد غیرضروری و تکراری حذف شدند. معیارهای ورود به پژوهش عبارت اند از؛ مرتبط بودن باهدف پژوهش ، چهارچوب ساختاریافته پژوهش ، تمام متن بودن مقاله ، دسترسی کامل به مقاله ، چاپ در مجله معتبر همچنین مقالات مدنظر می بایست در بازه زمانی ۲۰۱۲- ۲۰۲۳ قرار می گرفتند. باتوجه به گسترده بودن مفهوم دلزدگی زناشویی در این مقاله مروری به روشها و آموزشهای موثر بر کاهش دلزدگی زناشویی پرداخته شده است . معیارهای خروجعبارت اند بودند؛ از مقالاتی که در آن به دلایل دلزدگی زناشویی و پیش بینی دلزدگی زناشویی پرداخت بودند.مداخلات هیجانی و شناختی رفتاری موثرترین درمانها شناخته شده اند.

کلیدواژه ها

دلزدگی زناشویی ، مداخلات،روانشناختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.