آموزش سبک زندگی اسلامی در خانواده از دیدگاه آیات و روایات

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: EPCONF09_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثریا شهرکی

دانشجوی ارشد ، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، دانشکده علوم قرآنی زابل

باقر حسینی

دکتری، عضو هئیت علمی دانشگاه ملی واحد زابل،

چکیده

سبک های زندگی مجموعه ای از طرز تلقی ها، ارزشها، شیوههای رفتار، حالت ها و سلیقه ها در هر چیزی را در برمی گیرد و می تواند اجزای رفتار شخصی او باشد یا نباشد؛ زیرا بیش تر مردم معتقدند که باید سبک زندگی شان را آزادانه انتخاب کنند. اما این انتخاب آزاد بدون داشتن جهانبینی توحیدی، انسان متزلزلی خواهد ساخت که تمایلاتش هر روز او را به یک طرف خواهد برد در نتیجه آرامش در زندگی را تجربه نخواهد کرد. در واقع سبک زندگی ، شیوه ها و روش هایی است که هر مکتب به پیروان خود ارائه می دهد تا آن ها با توجه به آن قوانین و راهکارها، مسیر زندگی خود را بپیمایند. این شیوه ها، نحوه ی ارتباط شخص با معبود، ارتباط شخص با خود و ارتباط شخص با دیگران را شامل می شود. هر مکتب آموزه های خاص خود را دارد. اما بسیاری مکاتب بشری به علت غفلت از یاد آفریدگار، در ارائه ی برنامه های جامع و کامل به پیروان خود دچار مشکل شده و چه بسا فرد و اجتماع را به زوال و نابودی کشانده اند.در میان مکاتب مختلف ، مکتب اسلام که توسط خداوند در کتاب مقدس قرآن تدوین گردیده و از طریق پیامبر نور و رحمت برای انسان ها فرستاده شده است ، بهترین و کامل ترین مکتب انسانی است که پیروان خود را به سوی کمال و سعادت بشری رهنمون می سازد. در این مقاله به بررسی آموزش سبک زندگی اسلامی در خانواده پرداخته است که برای جمع آوری اطلاعات از دادههای ثانویه یا همان مطالعات کتابخانه ای بهره گرفته شده است . امید است با بهره گیری از آموزه های الهی و اسلامی بتوانیم گامی هر چند کوچک در راستای ارتقای فرهنگ اسلامی و فراگیری سبک زندگی به روش اسلامی ببریم .

کلیدواژه ها

سبک زندگی ؛ قرآن، خانواده، سبک زندگی اسلامی ، آموزش سبک زندگی اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.