ارتباط بین بیماری های مزمن و ناتوانی در فعالیت های روزانه زندگی در سالمندان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مراقبت و درمان
  • کد COI اختصاصی: CNTCONF06_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 223
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه سردشتی

عضو هییت علمی گروه پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گلپایگان، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: در حال حاضر جهان به سرعت به سمت سالمند شدن پیش می رود؛کشور ایران نیز از این امر مستثنا نیست.تروما پنجمین علت مرگ در بیماران بالای ۶۵ سال است و %۱۲ از کل موارد تروما در سالمندان روی می دهد و ۲۸ درصد از این افراد بر اثر تروما فوت می کنند. با افزایش سن, بر تعداد بیماری های مزمن افزوده می شود و این بیماری ها کیفیت زندگی شخص مبتلا را به خطر می اندازند.روش کار: مطالعه مروری حاضر با جستجو در منابع اطلاعاتی:Magiran, Sid ScinceDirect, Web of science, pubmed انجام شد. مقالات مرتبط با بیماری مزمن، سالمندان، سلامت روان، کیفیت زندگی و امیدبه زندگی از سال ۱۳۹۰-۱۴۰۰ استخراج شد و پس از بررسی و خلاصه و متن کامل مقالات در نهایت از ۴۵ مقاله برای نگارش استفاده گردید. نتایج: نتایج نشان داد مولفه هایی نظیر سلامت روان، کیفیت زندگی و امید به زندگی نقش مهمی در بیماری های مزمن در سالمندان دارند. با توجه به اینکه بیماری های مزمن در سالمندان، عارضه ای چند وجهی می باشدکه از عوامل متعددی تاثیر می پذیرد، لذا به نظر می رسد که به منظور پیشگیری و کاهش بیماری های مزمن در سالمندان و ارتقا سطح سلامت آنان، رویکردی چندگانه و با مشارکت فرد، خانواده و نهادهای اجتماعی ضروری می باشد.بحث و نتیجه گیری: %۸۵ افراد در انجام کلیه فعالیت های روزانه زندگی مستقل و %۱۵ حداقل در یک مورد وابستگی داشتند.سکته مغزی ۸/۲ سرطان ۷/۸۳ وکاهش شنوایی ۵/۶۸ بیشترین نقش را در ایجاد ناتوانی در سالمندان داشتند.در این بررسی,زنان در کلیه فعالیت ها ناتوان تر از مردان بودند و سکته مغزی، سرطان و کاهش بینایی بیشترین ناتوانی را در این گروه ایجاد می کرد. این مطالعه نشان داد شیوع بیماری های مزمن و ناتوانی در فعالیت های روزانه زندگی در زنان بیش از مردان سالمند است و سکته مغزی, سرطان و کاهش شنوایی و بینایی می تواند با کاهش عملکرد سالمندان رابطه داشته باشد. از این رو برنامه ریزی های مناسب جهت غربالگری و کاهش عوامل خطر این بیماری ها ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

بیماری های مزمن، ناتوانی، سالمندان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.