اولویت های نیازهای سلامت روان بر پایه نیاز سنجی و مشارکت ذی نفعان درحوزه های تحت پوشش بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مراقبت و درمان
  • کد COI اختصاصی: CNTCONF06_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهشید مظاهری

مامایی، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

زویا خواجه دهی

آموزش بهداشت، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

اعظم شهربافی

آموزش بهداشت، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

اقدس یوسفی

بهداشت عمومی، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

زهره حنایی نژاد

پزشک، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

منصوره ابوفاضلی

پزشک، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: ارتقای سلامت روان یکی از مهم ترین دغدغه های بشر در سراسر جهان است و درهمین راستا در تحول نظام سلامت، مراقیتهای سلامت روان به مراقبت های بهداشتی درمانی سیستم ارائه خدمات بهداشتی اضافه شد. اما در رابطه با نیازهای اولویت دار سلامت روان گیرندگان خدمات اقدامات یکپارچه ای صورت نگرفته است. پژوهش حاضر بدین منظور انجام شد. هدف از مطالعه تعیین نیازهای اولویت دار سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت تابع دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود.روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که با استفاده از پرسشنامه نظرسنجی از سه گروه مردم، مسئولین و تیم سلامت درسال ۱۴۰۱ در مراکز بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اصفهان انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی انتخاب شده و در گروه مردم ۷۲۴۰ نفر، تیم مسئولین و معتمدین ۶۰۰ نفر و تیم سلامت۵۷۷ نفر، مجموعا ۸۴۱۷ نفر شرکت داشتند که در دو منطقه شهری و روستایی با استفاده از نرم افزار "برنامه ملی نیازسنجی وزارت بهداشت" انجام شد.نتایج: مطابق نظرسنجی از سه گروه افسردگی، سوء مصرف مواد (مواد مخدر-محرک – نیروزا)، استرس و اضطراب، پایین بودن مهارت های زندگی، پایین بودن مهارت های فرزند پروری و آسیبهای ناشی از استفاده نامناسب از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به ترتیب از مشکلات اولویت دار بخش روستایی و سوء مصرف مواد، افسردگی، پایین بودن مهارتهای فرزند پروری، استرس و اضطراب، پایین بودن مهارت های زندگی و آسیبهای ناشی از استفاده نامناسب از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی از مشکلات اولویت دار بخش شهری مطرح بود.بحث و نتیجه گیری: شناسایی نیاز ها می تواند منجر به استفاده بهینه از منابع محدود شده و نتایج این پژوهش گام موثری در راستای گسترش مبتنی بر نیاز دربرنامه های سلامت روان بوده وزمینه ساز دستیابی به اهداف سلامت می باشد با توجه به نتایج، برای بهره وری بیشتر بازنگری برنامه ها بر اساس نیازهای شناسایی شده توصیه می شود.

کلیدواژه ها

نیازسنجی، مشارکت جامعه، سلامت روان، مراقبتهای بهداشتی اولیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.