اضطراب کووید-۱۹ در سالمندان: یک مطالعه مرور روایتی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مراقبت و درمان
  • کد COI اختصاصی: CNTCONF06_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد جوان بخت

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران

رضا احمدی جیرنده

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران

فائزه سبحانی فر

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: شیوع ویروس کووید- ۱۹ یک چالش برای سیستم های مراقبت های بهداشتی در سراسر جهان بود. سالمندان در کووید-۱۹ یکی از گروه هایی بودند که دچار مشکلاتی همچون اضطراب شدند در نتیجه محقق عوامل موثر بر اضطراب ناشی از کووید-۱۹ را به صورت مروری در کشور ایران مورد بررسی قرار داد. روش کار: این مطالعه به روش مرور روایتی انجام شده است. در این پژوهش شواهد منتشر شده تا سال۲۰۲۳ از طریق جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Google Scholar ،Scopus ،PubMed و SID به دو زبان انگلیسی و فارسی و با کلید واژه های اضطراب، اضطراب کووید، کووید – ۱۹ و سالمندان جمع اوری شدند. نتایج: با مرور متون در ۷ مقاله انتخابی مشخص شد که تنیدگی ادراک شده، حمایت اجتماعی ادراک شده، سبک مقابله ای مساله مدار، تحمل پریشانی، کمبود اطلاعات و عوامل زمینه ای همچون جنسیت، سطح اقتصادی و تنهایی بر اضطراب تجربه شده از طرف سالمندان اثر دارد.بحث و نتیجه گیری: : امروزه با توجه با روند پیر شدن جمعیت در تمام دنیا و ایران لازم است که به مسائل روانی سالمندان همچون مسائل جسمی آن ها توجه شود و پاندمی کووید-۱۹ به عنوان یک موقعیت بحرانی موجب مشخص شدن مشکلات مرتبط با سالمندان شد که نیازمند مداخله و برنامه ریزی های بلند مدت برای خدمات بهداشتی روانی در جهت کاهش اضطراب در سالمندان به عنوان یک عامل تاثیرگذار بر کیفیت زندگی سالمندان می باشند.

کلیدواژه ها

اضطراب کووید، سالمندان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.