بررسی تاثیر روغن زیتون بر آسیب نوک پستان در زنان شیرده: مروری ساده

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مراقبت و درمان
  • کد COI اختصاصی: CNTCONF06_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1349
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین افشاری

دانشجو کارشناتسی پرستاری کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان، لارستان، ایران

زهرا نام آور

دانشجو کارشناتسی پرستاری کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان، لارستان، ایران

بهاره کامکار

دانشجو کارشناسی مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان، لارستان، ایران

غلامرضا دشتی زاده

دانشجو کارشناتسی پرستاری کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان، لارستان، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: یکی از مشکلات شایع دوران شیردهی آسیب دیدگی و زخم نوک پستان است که عدم درمان به موقع آن منجر به قطع زودرس شیردهی می شود. از جمله موارد آسیب دیدگی نوک سینه درد، زخم، شقاق، عفونت و... است که یکی از عوامل مهم ایجادکننده آن وضعیت قرارگیری غیرصحیح و چسپاندن نوزاد به پستان است. در این مطالعه، تاثیر مالیدن روغن زیتون بر آسیب و زخم نوک پستان مورد بررسی قرار گرفت.روش کار: این مطالعه، با بررسی مقالات کارآزمایی بالینی تا دسامبر ۲۰۲۲، از سامانه های pubmed، google scholar، sid، science direct، Cochrane با کلیدواژه های nipple، olive، olea، pain، sore و با استفاده از اپراتورهای AND و OR انجام شد و پس از بررسی و حذف مقالات نامرتبط و مروری، ۷ مقاله مورد تحلیل قرار گرفت. ارزیابی مقالات با ابزار CRAAP انجام گرفت. نتایج: مطالعات مورد بررسی نشانگر تاثیر معنادار روغن زیتون بر درد، زخم و آسیب نوک پستان بود. در اغلب مطالعات که به صورت مقایسه ای انجام شده بود، روغن زیتون نسبت به شیر مادر تاثیر بیشتری را نشان می داد.بحث و نتیجه گیری: با توجه به تاثیر مثبت روغن زیتون بر این عارضه، همچنین در دسترس بودن و بی عارضه بودن آن، می تواند گزینه مناسبی برای استفاده مادران شیرده باشد. همچنین پیشنهاد می شود آموزش های لازم در این مورد توسط ماماها و متخصصان زنان به مادران انجام شود.

کلیدواژه ها

زخم نوک پستان، روغن زیتون، شقاق نوک پستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.