استرسورهای مادران نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مراقبت و درمان
  • کد COI اختصاصی: CNTCONF06_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 57
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو عزتی

کارشناس ارشد پرستاری مراقبت های ویژه نوزادان

چکیده

مقدمه و هدف: تولد نوزاد نارس و بستری شدن در بخش مراقبت های ویژه سبب بروز بحران ها و استرس های زیادی برای مادران می گردد. زیرا به دنیا آمدن نوزاد نارس نیازمند جدایی زودهنگام و بستری شدن طولانی مدت در بخش مراقبت های ویژه نوزادن است که این جدایی منجر به آسیب و صدمه به والدین به خصوص مادر می گردد. لذا این مطالعه مروری با هدف بررسی استرسورهای مادران نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان انجام شد.روش کار: این مطالعه مروری با رویکرد دامنه ای و براساس روش پریزما انجام شد.جستجوی مقالات فارسی با استفاده از کلید واژه های استرس، تاب آوری، رنج مراقبتی، اضطراب، کیفیت زندگی ، مادران ،والدین، نوزادان بستری، بخش مراقبت ویژه نوزادان انجام شد. جستجو در پایگاه های داخلی (MagIran و SID، Civilica) و جستجو با کلید واژه های Ethics in research، Moral challenge، Moral sensitivity، Moral distress، Ethical decision making در پایگاه های اطلاعاتی بین المللی (PubMed، Science Direct، Scopus، Google Scholar) به دست آمدیافته ها: ۱۲مقاله به صورت کامل بررسی شد. از عوامل استرس زا در مادران نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه نا آشنایی با وسایل بخش از قبیل انکوباتور، گرم کننده های ثابت، مانیتورهایی که تعداد ضربان قلب، سطح اکسیژن خون، تعداد تنفس و فشارخون، بی خوابی مادران، هزینه های درمانی، کیفیت زندگی، سطح درآمدخانواده، اصلاحات رایج پزشکی دربخش می باشد.نتیجه گیری: عدم توجه به تنش های عاطفی و روانی والدین به خصوص مادران باعث می شود والدین وابستگی کافی به نوزاد را نداشته باشند که این مسئله موجب کاهش کیفیت مراقبت از نوزادان حتی در زمان بعد از ترخیص می گردد. لذا لازم است در زمان بستری نوزادان به نیازهای آنها توجه بیشتری شود.

کلیدواژه ها

استرسورها، مادران، نوزادان بستری ، بخش مراقبت های ویژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.