تحلیل محتوای کتابهای پایه پنجم ابتدایی بر اساس میزان وجود زمینه آموزش مولفه های خودتعیین گری: مدل انتروپی شانون

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی فناوری های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: RTCONFE06_259
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر غلامی

دانش آموخته کارشناسی ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی ، دانشگاه تهران، تهران، ایران

هادی غلامی

کارشناسی علوم تربیتی ، معلم

چکیده

آموزش خودتعیین گری رابطه مستقیمی با عملکرد تحصیلی ، کاهش رفتارهای نابهنجار، افزایش خودکارآمدی و تعامل اجتماعی فراگیران دارد. لذا با توجه به اهمیت آموزش خودتعیین گری، جایگاه آموزش ابتدایی و کتاب های درسی ، می توان به ضرورت وجود زمینه آموزش مولفه های خودتعیین گری در کتاب های درسی پی برد. بنابراین پژوهش حاضر که از نوع تحلیل محتوا به روش آنتروپی شانون است با هدف تحلیل محتوای کتاب های پایه پنجم ابتدایی (چاپ ۱۴۰۰) براساس مولفه های خودتعیین گری انجام شد. با توجه به یافته ها، از میان پنج مولفه مورد بررسی ، مولفه ارزشمند دانستن خود، دارای بیشترین زمینه آموزش در کتابها بود و پس از آن مولفه های برنامه ریزی، عمل کردن، شناخت خود و مولفه پیامدهای تجربه و یادگیری را می توان به ترتیب از وجود بیشترین زمینه آموزش در کتابها به کمترین زمینه مرتب کرد. و کتابهای آموزش قران، اجتماعی ، فارسی ، هدیه های آسمان، علوم و ریاضی به ترتیب دارای بیشترین تا کمترین زمینه آموزش مولفه های خودتعیین گری بودند. در پایان توصیه هایی برای افزایش زمینه آموزش مولفه ها در کتابهای درسی ارائه گردید.محقق گرامی بمنظور صرفه جویی در وقت شما در این کنفرانس چکیده و اصل را همزمان دریافت می نماید.

کلیدواژه ها

خودتعیین گری؛ تحلیل محتوا؛ ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.