اهمیت اجرای مشاوره آنلاین در مدارس برای مقابله با چالش های آموزشی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی فناوری های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: RTCONFE06_254
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا جوادی آزاد

دبیر آموزش وپرورش ناحیه ۴ اصفهان

چکیده

موفقیت و شکست عملکرد مدارس ونتایج منفی ناکامی در مدرسه برای جامعه بشری به نگرانی های سیاسی و اجتماعی ای مبدل شده است . جنبش آموزشی همگانی که خواستار دسترسی برابر، مشارکت در آموزش و اپیشرفت همه دانش آموزان در سراسر جهان است ، مدارس و مجتمع های آموزشی را با چالش های زیادی روبرو کرده است .. به عنوان یک راهکار سیاست عمومی ، برخی از کشورها بودجه بیشتری را برای ترکیب افراد غیر آموزشی مانند روانشناسان مدرسه و مددکاران اجتماعی در مدارس عادی فراهم کرده اند. با این حال، تحقیقات کافی در مورد تاثیر این افراد روانی - اجتماعی بر نتایج دانش آموزان وجود ندارد. این پژوهش جامع تاثیر روانشناسان و مددکاران اجتماعی را بر شاخص های پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مقطع متوسطه اول را در ناحیه ۴ اصفهان بررسی می کند تجزیه و تحلیل ثانویه چند سطحی با استفاده از سوابق مشاوران غیرآموزشی که به عنوان کارکنان مدرسه مشغول به کار بودند، نمرات پیشرفت تحصیلی در آزمون سراسری سنجش پیشرفت در سطح استان و نرخ ترک تحصیل بر اساس سوابق رسمی انجام شد. نتایج نشان داد که پس از کنترل متغیرهای فردی و غیر فردی مانند خانواده و مدرسه که بر پیشرفت و ترک تحصیل تاثیر می گذارند، مدارسی که روانشناسان و مددکاران اجتماعی به عنوان کارمند کار می کنند، نرخ ترک تحصیل پایین تری داشتند. حضورو تعداد بیشتر مشاوران مدرسه در هر مدرسه به طور مثبت با پیشرفت ریاضی در ارتباط بوده است ،و به مراتب کاهش تعداد روانشناسانو مشاوران با کاهش سطح نمرات پیشرفت تحصیلی رابطه یمستقیم دارد. علاوه بر آن حضور مقطعی مددکاران اجتماعی در پیشرفت نتایج آزمون ریاضی تاثیر بسزایی داشته است ، البته علاوه بر حضور مشاوران تمام وقت که مبحث انلاین بودن را مطرح می کند باید یک سر یاز مکانیزم های دیگر را نیز مورد بررسی قرار داد. بنابراین ما از راهکار مداخله و پیشگیری ۲۴ ساعته بصورت آنلاین استفاده می کنیم .برای تنظیم نوع راهبرد پیشگیری و مداخله از رویکرد مشاهده رفتار جمعی کل مدرسه و دستورالعمل جامع به عنوان بخشی از الزامات برنامه آموزشی مورد بررسی قرار میگیرد.

کلیدواژه ها

مشاوره آنلاین ، مدارس، چالش های آموزشی ،پیشرفت تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.