پیش بینی تعارضات زناشویی برمبنای سبک های مقابله ای، باورهای غیر منطقی و پایگاه اقتصادی زوجین متقاضی طلاق شهرمشهد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی فناوری های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: RTCONFE06_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم شریعتی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی تابران،مشهد،ایران

اسما فولادی

- استادیار، عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی تابران،مشهد، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضرپش بینی تعارضات زناشویی برمبنای سبکهای مقابله ای ،باورهای غیر منطقی وپایگاه اقتصادی زوجین متقاضی طلاق.می باشد.این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می باشد وجامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه زوجین متقاضی طلاق مراجعه کننده به مراکز مشاوره خانواده زیر نظر بهزیستی شهر مشهد که تعداد آنها در بازه زمانی سه ماهه نخست سال۱۴۰۲ در کل مراکز مشاوره طرح طلاق حدود ۳۰۰۰ نفر برآورد شد که براساس جدول مورگان ۳۴۰نفر به عنوان حجم نمونه از بین مراکز طرح طلاق به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای این منظور از پرسشنامه های روانشناختی که عبارتند از: پرسشنامه تعارضات زناشویی ،پرسشنامه باورهای غیرمنطقی جونز، پرسشنامه سبک های مقابله ای موس،بلینگز و الاه و بررسی میزان درآمد ماهیانه و دارایی های زوجین به عنوان پایگاه اقتصادی استفاده شده است . برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی واستنباطی استفاده شد. سه متغیر مستقل سبک های مقابله ای مساله مدار و هیجان مدار و باورهای غیرمنطقی دارای اثر معنی دار در پیش بینی تعارضات زناشویی زوجین است . اما بین پایگاه اقتصادی زوجین و تعارضات زناشویی زوجین رابطه ی معنی دار برقرار نیست . رابطه معنادار بین متغیرهای پژوهش نشان می دهد که می توان رویکردی پیشگیرانه در زمینه طلاق زوجین انجام داد وموجب کاهش فشار روانی زوجین و همچنین از پیامدهای ناشی از افزایش رشد طلاق جلوگیری کرد.نتایج حاصله از این پژوهش موجب شد ،بتوان سطح تعارضات زناشویی را از طریق مشاوره فردی قبل از ازدواج، استفاده از این متغیرها به عنوان عامل کلیدی در تعارضات واستفاده از مداخلات درمانی مناسب وافزایش سطح آگاهی در زوجین با انتخاب صحیح ومعقولانه روند درمانی سطح تعارضات را کاهش داد و زوجین را به ادامه زندگی برگرداند.

کلیدواژه ها

تعارضات زناشویی ،سبکهای مقابله ای،باورهای غیرمنطقی ،پایگاه اقتصادی زوجین متقاضی طلاق.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.