آسیبهای فضای مجازی در تربیت کودکان و نوجوانانو راه حل های مقابله با آن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی فناوری های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: RTCONFE06_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 83
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا ستاری سادات

آموزگارآموزش و پرورش

زینب سلطانی دیبگلو

آموزگارآموزش و پرورش

چکیده

فضای مجازی ) اینترنت ( ، نسل جدیدی از فضای رواب ط اجتماعی است و با توجه به اینکه عمر چندانیندارد، توانسته است به خوبی در زندگی مردم جا باز کن د . ا ین فضا در خانواد ها رخنه کرده و بسیاری از کارکردها یخانواده را دچار اختلال کرد ه است فضای مجازی با داشتن خصوصیت دیجیتال ی بودن، حافظه مجازی، تعاملیبودن، فرامتن بودن و غیر مرکزی بودن از سایر رسانه ها متمایز است. علاوه برآن باید افزود که فضای مجازی بهمثابه تیغ دو لبه است که می توان د هم کارکردهای مثبت داشته باشد و هم در ایجاد زمینه های منفی بالاخصاختلال در سلامت روانی کودکان و نوجوانان نقش موثری داشته باشد. هدف از این پژوهش، بررسی آسیب هایفضای مجازی در تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان است، ک ه در آن آثار و پیامدهای منفی اینترنت د ر رابطه باآداب و اخلاق زندگی خانوادگی مورد بررسی قرا ر گرفته است . رو ش علمی پژوهش به صورت توصیفی تحلیلیبوده، و رو ش جمع آوری مطالب نیز به صورت کتابخانه ای و جستجو در پایگاه ها و منابع اطلاعات علمی اینترنتیبوده است . نتایج پژوهش نشان می دهد، که گسترش فضاهای مجازی اینترنتی مانند انواع دیگر تحولات وپیشرفت ها، پیامدها و آثار مثبت و منفی گوناگونی را در زمینه آداب و اخلاق زندگی خانوادگی کاربران این گونهفضاها ایجاد کرده است. از جمله پیامدهای مثبت فضای سایبری، آسان سازی و سرعت بخشی ارتباطات و تبادلاطلاعات است. از جمله پیامدهای منفی فضای سایبری از ابعاد گوناگون، می توان به آسیب های روانی و شخصیتی،آسیب های خانواده، و آسیب های اخلاقی و فرهنگی اشاره کرد. بنابراین، هدایت و نظارت والدین در کنار شناختو آگاهی از آسیب های پیش روی فضای مجازی، می توان د از بهترین راهکارها در جهت رفع آسیبهای فضایمجازی باشد .

کلیدواژه ها

آسیب، فضای مجازی، تربیت کودکان و نوجوانان، راه حل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.