بررسی رابطه بین ریسک سیستماتیک؛ نااطمینانی اقتصادی و ورشکستگی شرکت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم انسانی، اقتصاد و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: MPCONF08_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رقیه طالبی

استادیار گروه حسابداری،دانشکده علوم انسانی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحدساوه

وحیده طبیبی راد

استادیار گروه حسابداری،دانشکده علوم انسانی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحدساوه

چکیده

هدف از این پژوهش، بررسی رابطه ریسک سیستماتیک و نااطمینانی اقتصادی و ورشکستگی شرکت های بورسی ایراندر بازه زمانی سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۷ می باشد. تحقیق حاضر در زمره تحقیقات کاربردی قرار دارد، چنانچه طبقه بندی انواع تحقیقاتبر اساس ماهیت و روش را مدنظر قرار گیرد، روش تحقیق حاضر از لحاظ ماهیت در زمره تحقیقات توصیفی قرار داشته و از نظرروش نیز در دسته تحقیقات همبستگی محسوب می گردد. در این پژوهش برای جمع آوری داده ها و اطلاعات، از روش کتابخانه ایاستفاده شد. در بخش داده های پژوهش از طریق جمع آوری داده های شرکتهای نمونه با مراجعه به صورت های مالی، یادداشت هایتوضیحی و ماهنامه بورس اوراق بهادار انجام پذیرفت. بر اساس روش حذف سیستماتیک تعداد ۱۳۹ شرکت به عنوان نمونه آماریانتخاب گردید. به منظور توصیف و تلخیص داده های جمع آوری شده از آمار توصیفی و استنباطی بهره گرفته شده است. به منظورتحلیل داده ها ابتدا پیش آزمونهای ناهمسانی واریانس، آزمون F لیمر، آزمون هاسمن و آزمون جارک – برا و سپس از آزمونرگرسیون چندمتغیره برای تایید و رد فرضیه های تحقیق (نرم افزار ایویوز) استفاده گردیده است. نتایج نشان داد با افزایش ریسکسیستماتیک و نااطمینانی اقتصادی احتمال ورشکستگی شرکت افزایش می یابد؛ نتایج به دست آمده در این پژوهش با مستنداتاشاره شده در چارچوب نظری تحقیق و ادبیات مالی مطابقت دارد.

کلیدواژه ها

ورشکستگی، صورت های مالی، سیستماتیک، ریسک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.