ارزیابی وضعیت سواد فن آوری اطلاعات در سازمان های ورزشی ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: IAUNSPORT01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سردار محمدی

نرگس اسمعیلی

نسیم صالحی

چکیده

در دنیای امروزی، توسعه فن آوری های اطلاعات با هدف ایجاد تحول و پیشرفت در سازمان ضروری به نظر می رسد و آنچه در این تحول از اهمیت بالایی برخوردار است آگاهی کارکنان از منابع اطلاعاتی و مهارت یا سواد فن آوری اطلاعات است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی وضعیت سواد فن آوری اصلاعات کارکنان سازمان های ورزشی است. بدین منظور تعداد 176 مدیر و 194 نفر از اکرشناسان ستادی این سازمان ها با استفاده از نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه انتخاب و به پرسشنامه محقق ساخته سواد فناوری اطلاعات پاسخ دادند. برای تعیین روایی صورت و محتوی، از نظرات متخصصین، روایی سازه از تحلیل عاملی اکتشافی و تأئیدی و پایایی از آلفای کرونباخ استفاده گردید. از آمار توصیفی و استنباطی (رگرسیون چند متغیری، تحلیل واریانس یک راهه و تحلیل واریانس چند متغیری) مناسب با استفاده از نرم افزارهای «LISREL» (نسخه 8/52) و «SPSS» (نسخه 17) استفاده گردید. یافته ها نشان دادند میزان سواد فن آوری اطلاعات کارکنان سازمان های ورزشی در حد متوسط بود. نتایج آزمون MANOVA تفاوت معنی داری را بین خرده مقیاس های سواد عمومی کامپیوتر در سازمان های ورزشی نشان داد. به نحوی که سواد فن آوری اطلاعات کارکنان فدراسیون های ورزشی کمتر از وزارت ورزش و جوانان و اداره کل تربیت بدنی مدارس بود. تحلیل رگرسیون نیز نشان داد تمامی زیر گروه های سواد عمومی کامپیوتر، پیش بینی کننده های معنی داری برای سواد کامپیوتری بودند. در نهایت باید گفت فن آوری اطلاعات به عنوان یکی از مهم ترین شاخص های پیشرفت سازمان به شمار می رود و فراهم آوردن شرایط مطلوب جهت آشنایی بیشتر با آن و ارتقاء سطح سواد عمومی فن آوری اطلاعات کارکنان سازمان ها باید جزو اولویت های هر سازمان های ورزشی باشد.

کلیدواژه ها

سواد فن آوری اطلاعات، سازمان های ورزشی، ساد کامپیوتر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.