سنگ نگاری و کانی زایی سرب در سنگ های آذرین و رسوبی منطقه هزارآباد ( آشتیان)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سی امین گردهمایی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI30_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1340
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضا حدادپور

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ع

محمد یزدی

دانشیار، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

راضیه محمدی

استادیار، گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان، آشتیان،

هادی گلزار

کارشناس ارشد، شرکت مجتمع نگین معادن احیاء سپاهان، اصفهان، ایران

چکیده

کانسار سرب هزارآباد در ۵ کیلومتری جنوب خاوری شهرستان آشتیان و ٨۵ کیلومتری شمال خاوری شهرستان اراک در استان مرکزی واقع شده است. منطقه مورد مطالعه در کمربند ماگمایی ارومیه-دختر قرارگرفته است. واحدهای سنگی موجود در منطقه شامل آهک پلاژیک، لیتیک توف سبز، لیتیک توف خاآستری روشن تا متمایل به سبز همراه سنگ آهک ماس های، مارن قرمز تا سبز آ مرنگ، میکروآنگلومرا، سنگ آهک، آریستال لیتیک توفخاآستری تیره، گداز ههای آندزیتی و مارن سبز، گ لسنگ، شیل و سنگ آهک م یباشد. کانه زایی درمنطقه غالباً از نوع پرکننده شکستگی ها و فضاهای خالی است، که حتی درنمونه های دستی هم قابل مشاهده میباشد. در بعضی از قسمت ها کانسنگ ماهیت برشی دارد. علاوه برآن، کانه زایی گاهی به صورت افشان در متن سنگ نیز دیده می شود اما کانه زایی افشان در منطقه گسترش کمی دارد. کانه زایی در محدوده کانساردر امتداد گسل ها صورت گرفته است، به طوری که چهار رگه کانه دار با روند خاوری -باختری را می توان تفکیک نمود. رگه ها فاصله چندانی با هم ندارند. مهم ترین رگه های کانه دار در بخش جنوبی قرارگرفته اند. گسل های کنترل کننده کانه زایی خود بوسیله گسل هایی باروند شمال شرقی-جنوب غربی که در امتداد آبراهه ها وجوددارند جابجا شده اند. کانی اصلی منطقه گالن است آه به همراه باریت، در امتداد چهار گسل موازی با یکدیگر تشکیل شده اند. علاوه برگالن، کانی اسفالریت هم در داخل تونل ها می توان مشاهده کرد.

کلیدواژه ها

آانی زایی سرب و روی ، هزارآباد، گالن، روش تجزیه ایICP – MS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.