نشانه های زمین ریختی زمین ساخت فعال گسل کارده (شمال مشهد)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI16_498
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 939
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزین قائمی

گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

فرخ قائمی

گروه زمین شناسی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

زهره سلیمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد تکتونیک، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

شاخصهای ریختزمینساختی زمینساخت فعال، ابزار مفیدی برای بررسی فعالیت زمین ساخت در یک ناحیه است. محاسبه این شاخصها به وسیله نرم افزارهای Arc GIS و سنجش از دور (به عنوان ابزار شناسایی) در یک منطقه بزرگ برای تشخیص ناهنجاریهای احتمالی مرتبط با زمین ساخت فعال سودمند است. این روش به ویژه در مناطقی که کار مطالعاتی کمی برروی فعالیت زمینساختی آن با استفاده از این روش صورت گرفته(گسل کارده) می تواند روش نو و مفیدی باشد. در این نوشتار به بررسی شاخصه های ریخت زمین ساختی پرداخته شده است. تغییر شاخصهای کمی در طول این گسل به خوبی گویای اختلاف در میزان فعالیت های زمین ساختی هستند. با استناد به نتایج محاسبه شاخصهای مورفومتریک مانند مورفولوژی مقطع دره ، پیچ و خم کانال رودخانه و شکل حوضه زهکشی و تحلیل آنها و همچنین ریخت زمین ساختهای ایجاد شده در مسیر این گسل، می توان آن را به عنوان یک گسل فعال معرفی کرد.

کلیدواژه ها

گسلش فعال، سیستم گسلی امتدادلغز،ریخت زمین ساخت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.