بررسی هدف از آفرینش جهان از دیدگاه قرآن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO15_445
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه صیدیوسفی

فارغ التحصیل مقطع کارشناسی رشته الهیات، دانشگاه فرهنگیان حضرت خدیجه کبری (س) دزفول

چکیده

زندگی مادی نسل بشر، از آغاز پیدایش هر سلول بشری تا آخرین مراحل رشدونمو، در گرو مبادلاتی است که با محیط مادی پیرامونخود دارد؛ ازاین رو، باید شرایط مادی برای تکوین و ادامه حیات او وجود داشته باشد. تمام این شرایط مادی در دنیا فراهم شده اند؛بدین لحاظ، می توان آفرینش دنیا را زمینه ساز استقرار انسان در زمین و ادامه حیات او دانست. از برخی آیات قرآن نیز چنین برمی آیدکه تمام آنچه در زمین است، برای انسان و درجهت تامین نیازهای او آفریده شده اند. اصل آفرینش و اعطای وجود به مخلوقات،مقتضای صفات علیای الهی است و در آفرینش و تدبیر عالم، چیزی خارج ذات منظور نیست. ازجمله اهداف متوسط نیز این استکه جهان برای انسان آفریده شده است، و انسان برای آزمایش. آزمایش نیز مقدمه ای است برای اینکه انسان به کمال برسد وکاملترین انسانها، با بهترین اعمال پا به پهنه وجود بگذارند. به عبارت دیگر، مخلوقات خدا یا مجردند یا مادی و متعلق به ماده. اگرمخلوقی مجرد تام باشد، تمام کمالات وجودیاش را داراست و دیگر حالت منتظره ای برای رشد و حصول کمالات در او نیست. هدفاز آفرینش چنین موجودی، خارج از وجودش نیست؛ چنین موجودی آفریده می شود تا رحمت الهی را برحسب مرتبه وجودیاشدریافت کند، نه آنکه کمالی غیر از وجود به دست آورد؛ زیرا خداوند همه کمالاتی را که در آن رتبه وجود دارد، به او داده است. اینمطالعه در تلاش است با برررسی اهمیت پرداختن به فلسفه هستی و تشکیل آن، هدف از آفرینش جهان از دیدگاه قرآن را موردبررسی قرار دهد.

کلیدواژه ها

آفرینش، هستی، دیدگاه قرآن، محیط پیرامون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.