الگوی ساختاری و سازوکار جایگیری سفرههای راندگی چهارباغ، البرز شرقی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI16_350
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 719
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید توحید نبوی

محسن خادمی

عزیز رحیمی چاکدل

چکیده

در این پژوهش به بررسی و تعیین سازوکار جایگیری سفره راندگی چهارباغ واقع در بخش جنوبی شهرستان گرگان و کمربند رانده- چینخورده البرز شرقی پرداخته شده است. با انجام پیمایشهای زمینشناسی، اندازه- گیری ساختارهای شکننده و شکلپذیر، تحلیل دادهها از نگاه سازوکار جایگیری سفرههای راندگی مشخص گردیده است که چینهای گستره مورد مطالعه از نوع موازی با سازوکار خمشی- لغزشی میباشد. همچنین وجود انحنا در سطح گسلهای معکوس و رانده و کاهش میزان شیب آنها از ریشه 40 درجه به سمت سطح 10 درجه، وجود درزههای کششی عمود بر هم و ساختارهای متورمشده- باریکشده و مطابقت این ساختارهای فشارشی و کششی با جهت حمل زمینساختی سفره راندگی که از شمالغرب یه سمت جنوبشرق میباشد، سازوکار جایگیری سفرههای راندگی مذکور از نوع فشارش از پشت معرفی میگردد. این مشخصات عنوانشده در منطقه با مطالعات صورت گرفته بر روی سفرههای راندگی در دیگر نقاط جهان مطابقت دارد. همچنین با توجه به جهت شیب دو راندگی اصلی منطقه موسوم به راندگی تلانبار به سمت شمال، شمالغرب و راندگی شاهکوه به سمت جنوب، جنوبشرق و کاهش شیب آنها از عمق به سطح، میتوان گستره مورد مطالعه را به عنوان یک زون مثلثی در کمربند رانده- چینخورده چهارباغ در نظر گرفت.

کلیدواژه ها

سفره راندگی، سازوکار جایگیری، کمربند رانده- چینخورده، چهارباغ، البرز شرقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.